GRL PWRTANKAR / ÅSIKTER

Falskheten på Facebook är ett faktum

Vad är det med folk på nätet idag? Helt ärligt, nu ska vi diskutera hur i helvete vi beter oss så fort vi loggar in på nätet och kliver ut från det “vanliga” livet. Jag tror för det mesta gott om alla människor, därför är det rätt lätt att få mig att tycka om folk samt utnyttja mig. Men något jag märkt så tydligt efter att jag blev mer aktiv på Facebook är hur människor tappar sin moral och värderingar helt när dom loggar in. Det är som att folk helt slår sig fria sitt samvete på nätet. Facebook blir en plattform där människor beter sig som idioter (trots att dom aldrig hade betett sig så i verkliga livet) förstår ni vad jag menar?

Jag har aldrig under mina 33 år blivit så osäker på folk som jag blivit under min tid på Facebook. Detta skulle aldrig hända i så stor utsträckning i vardagen. Självklart har man träffat på falska människor som gillar att snacka skit bakom ryggen, men jag kan ändå inte komma på så många som jag känt av den osäkerheten med. Men på Facebook beter sig var och varannan person falskt. Låtsas gilla varandra för någon annans vinning skull. Och samvetet existerar inte eftersom det är en “låtsas värld”.

Vet ni hur många människor senaste tiden som kontaktar mig, som skriver till mig, låtsas gilla mig, låtsas ge mig information om saker och ting fast dom egentligen är med i ett falskspel för att sprida information vidare. Skäms ni inte ni som håller på? Det finns inget jag inte kunnat stå rakryggat för, jag har inte kontaktat folk och “låtsas” vara deras vän för att sprida en massa information vidare till någon som vill dra nytta och skapa drama av den. Alltså kom igen tjejer hur gamla är vi? Och varför förvandlas vi till idioter när vi loggar in när vi i själva verket är trevliga människor som har respekt och moral mot vår omgivning? Behåll den fina egenskapen även på sociala medier det vinner ni i längden på. Ni som läser inlägget nu och som är en av dessa personer som lägger på den typen av falskhet – Skriv inte till mig. Jag är inte intresserad av era prints ni skickar, jag är inte intresserad vem eller vilka ni “låtsas” tycka illa om för att jag ska säga nått som sedan ska användas mot mig. Det är så otroligt barnsligt spel. Såhär höll man inte ens på i lågstadiet, och här sitter vi som vuxna människor och skulle få 10 åringar att skämmas över våra handlingar.

Alla kan inte älska varandra eller dela lika åsikter i allt, det betyder inte att vi måste sätta på oss idiot rocken och förgöra allt och alla som kommer våg väg helt ärligt. Går man inte ihop med människor, kan man inte fatta tycke för någons personlighet – Se åt andra hållet då, lägg inte din energi där den ändå inte hör hemma.

Något jag även märkt av rätt tydligt är hur svagare personligheter som är lätt att manipulera gärna används/utnyttjas för att springa andras skitiga ärenden. Vem tackar er i slutändan ? När ni faller in för långt i skiten och vill dra er ut så åker ni på en käftsmäll som tack för ni inte är trogna längre. Så det bästa alla på nätet kan göra är: sköt ert egna och skit i andra ! 

Det här med grupper på Facebook har verkligen spårat åt helt fel håll. Folk har mer eller mindre blivit paranoida för allt och alla. Har tagit emot så mycket PM senaste tiden där folk inte vet vilket ben dom ska stå på för att dom påverkas så starkt av allt. Att påverkas är något man väljer att bli, så länge man inte är en huvudperson i skitsnacket så behöver man faktiskt inte fylla sin ryggsäck med skit. Ha kul på nätet istället, sluta tävla på dom här jävla listorna, sluta räkna era grupper i antal medlemmar, sluta bete er som idioter som ska sitta och hata på personer ni aldrig någonsin träffat. När folk delar upp sig i så stora grupperingar och börjar tycka, tänka och peka finger på så skadar det mer än vad det gör nytta. För ärligt nu tjejer – Många av oss har aldrig träffat varandra irl, så hur kan vi sitta och sprida så mycket rykten, bilda oss en dålig uppfattning om en person som vi aldrig fått chansen att lära känna ? Vi ser allt det negativa eftersom drama och liknande plockar fram folks negativa sidor (fullt naturligt). I Drama visar vi inte upp det bästa av oss själva, men jag hoppas människor i smartare än så? Att vi vet att människor sitter på fler egenskaper än irritation / ilska / hat / sårbarhet och liknande känslor. Vi har alla ett hjärta också som vi använder på positiva sätt.

Med detta inlägg vill jag bara poängtera att jag tycker det är så viktigt att ta sig en tankeställare hur vi egentligen beter oss så fort vi klickar på “logga in ikonen”. Folk lägger bort sin moral kompass och går in i en värld av falskhet. Sluta bete er falskt när både ni och jag vet att ni är bättre än så. Va er själva och sluta dras med i den där negativa spiralen – Det är inte värt det !

 

HA EN FIN LÖRDAG LADIES

 

3 thoughts on “Falskheten på Facebook är ett faktum

  1. Superbra skrivet och många bra saker som många behöver bli medvetna om när det gäller sociala medier.
    Så riktigt bra att du tog upp detta. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.