GRL PWRTANKAR / ÅSIKTER

Vad är tjejgrupperna till för om vi ska sänka varandra?

Drama, drama, drama – ordet på allas läppar, ordet som används flitigt på nätet just nu för att sätta en nisch på vissa inlägg som skrivs och sprids. Vill man se på saken som ett “drama” så motsäger jag ingen, vi är fria att tycka, tänka och agera som vi vill. Alla har vi ett ansvar för hur vi uttrycker oss och vad vår delaktighet är. Varför jag valt att börja skriva och bryta tystnad kring alla incidenter på nätet nu är för att jag vill visa upp baksidan av något som många ser som en rent tidsfördriv. Jag vill visa att upp att det blir konsekvenser när vi låter oss roas av uthängningar och lämnar spår i kommentarsfält. Jag vill visa upp hur många “inte alla” väljer att använda sina Admins och moderator poster i stora grupper för att skapa makt. Allt detta som sker på nätet är ett stort maktspel – Vem driver den största gruppen, vem är mest gangster, vem ger sig och vem ger sig inte, vem kan man sänka genom hot, vilka grupper kan tas över och vilka kan man få med på sin sida, vilka har flest medlemmar och trognast anhängare. 

Är detta vad tjejgrupper blivit ? Varför heter det tjejgrupper längre? Har det verkligen gått och blivit grupper som splittar upp folk i två läger – Antingen är ni med dom eller med oss? Är dom inte till för att vi kvinnor ska ha ett tryggt krypin där vi ska kunna socialisera oss med andra kvinnor, sprida glädje, dela sorg, få tips och råd, skratta och följa underbara tjejer som väljer att liva och dela med sig ? Istället har det blivit ställen där kvinnor är oroliga för att uttrycka sig, sända lives osv. då allt preentas, hånas, skickas vidare till folk som gör narr av dig. Och detta sker inte bara mellan Admins och moderatorer, jag har sett lives på er medlemmar under denna tid också – ingen går säkert med att ha en åsikt! Stödjer du inte gruppen i fråga och står på deras sida så är du inte längre säker i att ligga där – Tragiskt !

När flera personligheter möts på en och samma plats så är det naturligt att det krockar (det gör de även för mig). Ibland agerar vi fel, kläcker ur oss fel saker i stundens hetta. Jag är inte ensam om att begå såna misstag när jag hamnar i stora sammanhang med tusentals olika åsikter (det händer oss alla). Ibland dras vi med i stormen och ibland backar vi från den. Men en sak har jag lärt mig genom mina 33 år – Det finns inga problem som inte går att lösa, det som verkar omöjligt tar bara lite längre tid ! Därav har jag valt att driva på denna fråga på ett annat sätt idag. Jag lägger upp den på bordet, säger som det är, står rakryggat för dom misstagen jag gjort och vad jag lärt mig av det. Jag vill väcka en liten tanke i er som stannar upp och faktiskt tar er tid att läsa det jag skriver. 

Jag hatar inte på någon även om folk gärna vill tro det. Personer jag kommer i krock med på nätet är personer jag en gång gått bra ihop med. Ni verkar tro att det såkallade “dramat” ni menar att jag skapar är till för att sänka någon/några? ABSOLUT INTE. Jag anser att internet är stort nog för oss alla. Det finns utrymme för oss alla att göra något bra. Det finns ingen blogg som kan tävla med den andra, det finns ingen grupp som är bättre än någon annan bara för den har fler antal medlemmar. Vi är alla kvinnor som gör saker vi brinner för och det borde inte motarbetas av andra kvinnor. Vi borde istället uppmuntra varandra och glädjas. En del av oss driver egna företag och har hamnat in i den här sörjan – Är det värt att smutsa ner sitt namn pga. barnsligheter på nätet? förstöra för varandra för att vi inte delar samma åsikter och meningar om saker och ting? 

Det finns ingen i denna situation som har rätt eller fel, vi har alla sagt och gjort saker som väckt uppmärksamhet, men som också gjort skada för någon annan. Även ni medlemmar som skrivit kommentarer och lagt er i har säkert sagt eller gjort något som sårat någon. Är det verkligen så vi vill påverka varandra ? Är det såhär vårat internet ska se ut tjejer? Är det detta vi vill lära våra döttrar när dom blir vuxna, att vi hanterar konflikter genom att sänka varandra till fotknölarna? Vad är vi för förebilder ? Varför kan vi som driver våra grupper och blivit ett ansikte utåt inte vara dom som föregår med gott exempel för resten av alla kvinnor i grupperna? 

Det var en gång under all den här skiten som vi försökte lösa en fjäder som blivit en höna. Många tyckte vi gjorde något stort och fint. Vi visade upp för våra medmänniskor att trots krockar så kan man mötas på mitten och ha respekt för varandra. Men så fanns där pådrivande personer som älskar drama, som pushade på för att hålla det vid liv och sätta oss mot varandra igen. Detta tjejer är sorgligt att vi låter svartsjuka och avund sätta käppar i hjulet för att vi ska kunna vara bra förebilder utåt. Från min sida hade jag önskat att det som sker på nätet hade fått ett stopp för längesen. Jag hade önskat att alla kvinnor ihop hade stått enade. Och detta är anledningen att jag nu tar upp diskussionen, detta är varför jag driver på och skriver. Många vill måla upp mig som personen som skapar dramat – Neeeeej tjejer jag är personen som en gång för alla är 100% ärlig och är villig att bli uthäng (vilket vi redan blivit såklart), jag är villig att bli hotad osv. Jag kommer stå upp för att jag tycker det vi kvinnor gör mot varandra är vidrigt och att det behöver få ett stopp. Jag vet att jag kommer motarbetas varje dag av så många tjejer och grupper, dom kommer hata på mig för att jag öppnar upp mig och berättar vad som händer i detta maktspel. Men jag ger mig inte.

Vill ni kalla den kampen drama så be my guest !

 

3 thoughts on “Vad är tjejgrupperna till för om vi ska sänka varandra?

  1. Det du gör e så beundransvärt. Jag önskar att jag hade styrkan o modet att stå vid din sida men jag tror inte jag skulle fixa all hat, hot osv. Men jag står bakom dig till 100% , lite i bakgrunden. Det du gör e sååå viktigt o det var verkligen dags att nån tog upp kampen. ??

    1. Tack Mia, jag vet vad du tycker och jag skulle aldrig någonsin kräva från end enda person att dom ska driva på detta ihop med mig. Jag vet att dom personerna som går upp med sina namn blir motarbetade och alla ska verkligen inte ge sig in i det. Bara att veta att det finns de kvinnor som står upp för och håller med i frågan skapar också en skillnad. Något du ska va stolt över är att du står upp för samhörighet.

      Mia du är underbar och det kommer jag fortsätta säga till dig. Du kan sova gott om nätterna för du har en sån fin personlighet med rent samvete.

      kramar i massor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.