GRL PWRTANKAR / ÅSIKTER

Kvinnor som mobbar andra kvinnor på facebook LIVE

Tjejer tjejer när ska allt få ett stopp ? It’s a never ending story verkar det som – Kvinnor som sänker andra kvinnor utan något som helst samvete. Igår kväll bestämde jag mig för att bara luta mig tillbaka i soffan och skrolla runt på nätet som en “vanlig” person. Skippade allt med messenger. När jag satt där tillbaka lutad i soffan kom jag över en live i en av tjejgrupperna på FB. En ung tjej som sitter och pratar om sig, sina drömmar, sitt liv. Den hatstormen som ägde rum på henne av andra tjejer fick mig att se svart. Folk försökte om och om igen kalla på admin för att kasta ut mobbarna, men liven fortsatte. Jag förstår, Facebook är inte vårt heltids jobb, man sitter inte beredd 24/7, ibland missar man vissa lives och liknande fullt naturligt. 

Medlemmar gjorde i alla fall vad dom kunde för att hjälpa till, mota bort mobbarna ur liven – Utan framgång. Folk som bestämt sig för att förstöra för andra på nätet kommer hänga sig kvar tills dom lyckas. För min del hade jag gärna sett live funktionen försvinna helt. Den är förödande för så många  och en del vet inte ens om det, förs deras live ligger utspridd någonstans i någon av uthängningsgrupperna där människor med låg självkänsla kastar ur sig sin frustration på oskyldiga människor.

Återigen – Är det såhär vi ska behandla varande tjejer? Ska vi inte kunna ha kul och ta del av internet utan att bli påhoppade? Jag är smart nog att fatta att de som kränker och särbehandlar en annan människa på de här sättet har enormt dåligt självförtroende. Det finns ingen person med självförtroendet på rätt plats som skulle ha behovet av att mobba en annan person. Kanske är dom kränkta i sina egna liv, känner sig mindre vackra, känner sig misslyckade och därför går frustrationen ut över någon annan – En klassiker. Deras profilbilder där dom posar, oftast med uppumpade läppar och 3 ton makeup kan tyvärr inte sudda bort skenet av det dåliga självförtroendet. 

Blir på riktigt så ledsen när jag ser hur vi beter oss, blir ledsen för de tjejerna som utsätts, blir ledsen att våra tjejgrupper ska handla om att få stopp på kvinnor som kränker andra kvinnor istället för att vara stolta över hur vi lyckas lyfta varandra. Jag blir ledsen för alla Admins och moderatorers skull som ska behöva ta ansvar för dåliga människors beteende och radera dom. Självklart gör man vad man kan, men allt hade varit roligare om vi sluppit rodda i 99,9% skit hela dagarna. 

Jag hoppas tjejen som var live igår mår bra när hon vaknar och har mer skinn på näsan än att låta sig påverkas av dom här typiska näthatarna som cirkulerar, dom här wannabe gangsters brudarna som tror dom äger rätten att bete sig hur dom vill mot vem dom vill utan att ta ansvar för sina handlingar. Ni är bara så patetiska och sorliga människor. 

HA EN FIN DAG NU TJEJER OCH LÅT INGEN TRYCKA NER ER.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.