FASHIONTANKAR / ÅSIKTER

Mode ska vara personligt inte slaviskt

Något som jag tycker är så tråkigt när jag tänker på dom flesta modebloggarna eller dom som vill starta upp en modeblogg att slå igenom med – Det är att alla vinklar mode på exakt samma sätt. Har ni tänkt på det? Nästan alla bloggar eller Instagram konton jag kommer över som har mode som fokus visar alla upp samma kläder, samma skor, tar sina bilder på samma sätt, har samma hårfärg, samma poser.. samma i allt. Många väljer att slaviskt följa dom senaste trenderna både i klädväg samt i bildväg och design på bloggen – Why? Se över exempelvis topplistorna med dom största bloggarna med mode och livsstil som fokus – It’s all the same! BORING OM NI FRÅGAR MIG “även om jag tycker dom förtjänar sina platser för hårt jobb”. Det är inte arbetet bakom framgången jag ifrågasätter, jag vet hur hårt dom sliter och det förtjänar verkligen sin plats på topplistan. Det är bara de att många inte vågar ta ut svängarna och vara unika, utan alla följer Strömmen och visar upp saker på samma sätt.

Mode ska vara personligt, roligt och inspirerande

Vi är alla olika människor som inspireras på olika sätt. Därför har jag valt att vinkla mode på mitt egna unika sätt. När ni kikar in hos mig kommer ni inte få gotta er i allt det senaste trenderna på marknaden, utan ett ihop plock av sånt jag tycker är inspirerande och kul. Det kan vara en trasa som legat och skräpat i några år längst in i garderoben ihop med något nytt mode som tilltalar min personlighet. Som rubriken lyder tycker jag mode ska vara personligt och inte slaviskt. Jag älskar färg, jag blir glad av färger, så varför ska jag haka på trenderna där allt ska publiceras i nudefärger, marmor, silver och guld? Nej här krossar vi oskrivna regler och gör mode på ett eget, unik och roligt sätt.

Därför vågar jag faktiskt sätta titeln Sveriges mest unika modeblogg på mig själv eftersom jag har och kommer leverera mode på mitt unika sätt och ta bilder på ett sätt som inte andra modebloggare gör. Jag vill visa att det går att leka loss, ha kul och inspirera utanför ramarna. Jag vill visa mina läsare att även dom kan även om plånboken säger nej till att slaviskt införskaffa de nyaste trenderna i butikerna.

Vad betyder mode för dig? Följer du trender slaviskt eller tycker du det är roligt att klä dig efter din egna smak för saker och ting? Känner du att du inte platsar in om du inte följer trenderna?

One thought on “Mode ska vara personligt inte slaviskt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.