SKÖNHET / HÄLSATANKAR / ÅSIKTER

Kvinnors press på att passa in i “plastic fantastic” normen

Att vara kvinna i dagens samhälle är inte lätt ! Pressen på att passa in, se ut på ett visst sätt, skapa karriär, skaffa familj och barn, hålla sig ung så länge det går och den där förbannade känslan att hela tiden jämföra sig med andra kvinnor. Något som är typiskt oss kvinnor är den där förbaskade avundsjukan. Vi mäter oss med alla andra hela tiden, känner att vi inte duger om vi inte hinner med eller har råd att följa alla trender som ploppar upp som svampar på hösten. 

Något som gör mig mörkrädd är ökningen kring plastikkirurgi. Idag är det lika vanligt att skaffa sig ett par nya läppar, bröst, rumpa eller fylla ut och rätta till linjer som att köpa en mjölk på Ica. Hetsen kring skönhet har krupit ned i åldrarna. Idag ser vi 20 åringar som tömmer sina fickor flitigt för att fixa och trixa med sina utseenden. Många har inte råd att ta sig till dom dyra skönhetsspecialisterna så dom kör på en drop in fillers behandling i någon salong med outbildad personal och tänker inte på dom katastrofala konsekvenserna som kan bli om något går fel – Allt för att passa in

Är det någon som stoppar denna trend bland unga kvinnor? Nej 

Vi kvinnor har verkligen blivit vår egna värsta fiende idag, vi pushar varandra mer och mer till dålig självkänsla. Min tanke när jag ser alla dessa unga vackra kvinnor som man tydligt ser har gjort så mycket ingrepp på sina utseenden är: en kvinna med väldigt dåligt självförtroende. Så behöver inte fallet alltid vara – Men till 99,9% ser man osäkerhet framför sig. En person som antagligen suttit timmar vid Instagram och avundats retuscherade kvinnor på bild, en person som tittat sig själv i spegeln och känt att hon inte passar in i kvinnans norm idag då hon inte ser ut det minsta som Kylie Jenner vilket varje tjej verkar sträva efter idag.

Jag är inte emot skönhetsoperationer eller olika typer av behandlingar som rättar till, fyller ut osv. Men jag tycker det är något man som kvinna ska ta användning för när man kryper uppåt åldern. Där man använder behandlingarna för att förlänga sina egna drag i några år till. Inte för att manipulera om hela sitt utseende och kliva ut från en salong som en helt ny människa.

Jag har testat på fillersbehandling 1 gång i mitt liv. Detta var under ett samarbete med Lifetime Clinic. Vi valde att jobba på volymen i kinderna och så fyllde vi överläppen en aning eftersom min underläpp är lite fylligare. Det var en kul upplevelse, men något jag tycker var så onödigt med tanke på min ålder. Något jag hellre lägger mina pengar och tid på är skönhetsprodukter som faktiskt fungerar eller göra olika typer utav skönhetsbehandlingar där du slipper ingrepp som förvränger och manipulerar dina egna drag och linjer – Spar det till dagen åldern kryper på.

VAD TYCKER NI OM DENNA HETSIGA TREND BLAND UNGA KVINNOR IDAG?

5 thoughts on “Kvinnors press på att passa in i “plastic fantastic” normen

  1. Det är hemskt. Även jag som 32 åring känner ju pressen, man ska se ut på ett speciellt sätt för att duga.. jag hade gärna fyllt överläppen litegrann, den är så liten ? och när jag lyckats gå ner i vikt vill jag ta bort hud på magen som blivit av tvillinggraviditeten. Fixa tuttarna hade också varit bra. Men att yngre tjejer som redan är superfina opererar sig, det är tråkigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.