SKÖNHET / HÄLSA

Pink hair don’t care – Så färgar du håret rosa själv

Många har frågat mig hur jag färgar mitt hår rosa, därför tänkte jag göra ett inlägg med lite tips och trix för att få den där härliga färgen som så många kvinnor rockar. Det finns såklart massvis med olika sätt att färga på och här är två utan mina tips. Jag har inte testat colorista från Lóreal än, men få fort jag färgat min utväxt så kommer jag gå loss med olika nyanser och leka loss. Tycker detta med att färga håret med inpackningar är så grymt, det sliter inte på håret vilket gör att du kan byta lock hur ofta du vill.

Lóreals Colorista pastell rosa 

  • Se till att ha färgat håret blont. Dessa typer av inpackningar/färger fäster inte på ofärgat hår.
  • Tvätta och torka håret före applicering.
  • Kom ihåg att använda de medföljande skyddshandskarna.
  • Låt färgen verka 15 minuter – eller i upp till 20 minuter för ett mer intensivt resultat.
  • Vill du att färgen ska tvättas ur snabbare kan du använda Colorista Fader shampoo.
  • Du får tillbaka din tidigare hårfärg när Pastel har tvättats ur.
  • Är håret väldigt poröst kan färgen sitta i längre.

Köp färgen här

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Färgbomb + balsam

En annan variant är att köpa en röd / lila färgbomb och ett vanligt balsam (vilket som helst) Sen blandar du ut några droppar ur färgbomben i en skål med balsam och vispar ihop tills du får en nyansen du vill ha. Ju mer färgbomb ju starkare färg. Detta är den variant som jag personligen använt mig utan för att underhålla min rosa färg och det funkar perfekt. 

Jag har använt mig av en mörklila färgbomb vilket ger en mer my Little ponny rosa färg. Vill man ha en mer pastell rosa så rekommenderar jag att köpa en röd färgbomb istället. Färgen sitter i ca 10 tvättar, lite längre om håret är väldigt slitet. 

“Här ser ni resultatet av min färg som jag gör själv hemma”

 

 

2 thoughts on “Pink hair don’t care – Så färgar du håret rosa själv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *