RESOR / HOTELL

Ett besök i bergsstaden Mijas Pueblo

Idag besökte vi en otrolig stad “Mijas Pueblo“, jag trodde först Mijas betydde berg på spanska, men när jag kollade upp det så var berg Montana, så jag låter det där ordet vara outrett. Mijas var den vackraste staden jag någonsin sett i hela mitt liv. Vilken otrolig miljö. Vi var så högt upp att det slog lock för öronen när vi körde upp med bilen. Jag har inte sett något liknande i hela mitt liv. En stad/by med hus i bara vitt som slingrade sig i bergskedjan. Mijas Pueblo är ett måste om ni är i dessa trakter. Dock avråder jag er att åka den populära åsnetaxin som stan är känd för. Detta är utan tvekan djurplågeri och jag anser inte att vi turister måste stödja den hemska industrin. Kommer skriva ett enskilt inlägg om detta.

INFORMATION OM MIJAS PUEBLO

En av juvelerna på Costa del Sol är den vackra, lilla byn Mijas, som bekvämt ligger i bergen vid 400 meter över havet,ca 10 km från kusten. Av de tiotusen befolkningen finns det så många utländska och engelsktalande invånare i och runt byn att rådhuset har en mycket hjälpsam utlännings avdelning, som tillgodoser behoven hos de boende som inte talar spanska.

När du vandrar genom de smala kullerstensgatorna i denna andalusiska by, kan du förstå vad som har lockat utlänningar genom åren. Många artister och författare har gjort det till sitt hem och njuter av fördelarna med ett utmärkt klimat året runt, utan att vara en del av de mer kommersiella kuststäderna bara 7 kilometer nerför berget. Trots sin enorma popularitet hos turister har Mijas Pueblo på något sätt lyckats behålla mycket av sin traditionella andalusiska livsstil, lokalbefolkningen visar sin orubbliga passion för allt festligt och en otvetydig avslappnad utsikt.

Hantverksbutikerna har några underbara handgjorda keramik och ofta överkomliga målningar och tryck av välrenommerade lokala konstnärer. Ett noggrant valt semestermemento kan visa sig vara en bra investering.

Angelica Tärnsby / Jellicas.se toppbloggare & lifestyle influencer från Sverige. Hej och välkomna till mitt krypin där jag får utlopp för min kreativitet. Mitt namn är Angelica Tärnsby och är idag 33 årig kvinna född och uppvuxen i vår vackra storstad Stockholm. Jag började blogga år 2005 och har sedan dess utvecklats enormt. Jag har gått från bångstyrig ungdom till en mogen influencer med många fina och framgångsrika samarbeten bakom mig. Jag har fått chansen att lära känna dom bästa inom branschen och skapa goda relationer till en rad företag (stora som små).

6 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.