TANKAR / ÅSIKTER

Släpp ut nagativiteten och fokusera på saker i livet som gör dig lycklig.

Att dra runt på en massa negativa känslor dagligen gör verken gott för vår fysiska eller psykiska hälsa. Ups and Downs tillhör livet, ingen människa är perfekt, alla gör vi misstag, bekantar oss med fel personer, väljer fel vägar. Under livets gång samlar vi på oss både bra och dåliga energier. Det viktiga i livet och som människa är att våga titta sig själv i spegeln och se på sina misstag som en lärdom – att våga stå upp för dom och lära av dom. Något som jag sagt till mig själv är att lära mig att borsta av negativitet från mina axlar. Jag måste lära mig att jag inte kan rädda hela världen från deras demoner, utan att jag får fokusera på mina egna och sudda ut dom så gott jag kan. En annan sak som är bra att komma ihåg är – Alla kommer inte kunna älska dig, så varför ens försöka få dom att göra de? Var alltid dig själv, dom som uppskattar dig kommer stanna och dom som inte gör de kommer att avlägsna sig med tiden.

Jag är i en tid i mitt liv där jag fått gå igenom 100 olika situationer i mitt huvud. Jag har klivit åt sidan med massa saker för att ge plats åt funderingar och tankar. Jag funderar och försöker lägga upp en plan på hur jag vill leva mitt liv. Jag älskar dessa pauser i livet ibland, man blir så extremt klarsynt. Sen märker man även vilka som stöttar dig i din personliga utveckling, vilka som kommer säga “så bra att du tar dig en funderare och börjar värdesätta ditt liv” och vilka som kommer ta det personligt och kasta skit på dig för du inte viger din tid på dom. Det finns några som tydligen tagit den här tiden väldigt personligt, varför vet jag inte? En del har stört sig på att jag gått ur en massa draman med folk.. Varför vet jag inte? För min del är det underbart att slänga iväg negativa klossar som äter upp min tid, kraft och inspiration för att orka vara en positiv partner i min relation, för att orka va den mamma till mina barn som jag vill vara, att orka rå om mitt arbete som legat helt på is i 6 månader. Jag förstår inte att något som borde vara positivt kan vinklas till något så negativt. Att det ens ska behöva ifrågesättas? Kanske är just därför som jag backar, för jag har inte orken och lusten att sitta och förklara mig i minsta detalj varför jag backar från huvudvärk och sadlar om och väljer en väg som ger mig mer positivitet. Borde vara ett självklart val hos oss alla att vilja ta tag i våra problem.

En del lever i en bubbla, jag gjorde det ett tag, men valde att spräcka hål på den. Mina beslut har fått mig att må bättre. Jag skrattar, ler och inspirationen för livet har successivt börja ta sig tillbaka “även om det är med småsteg”. Om jag skulle sitta här och klappa alla människors tycken och tankar medhårs så skulle det inte finnas något kvar av den jag är. Ibland behöver vi människor va egoistiska i våra val, våga bry oss om det viktiga för oss själva och inte klappa alla andra medhårs. Många av oss hade behövt kliva av tåget och sätta oss ner på bänken ett tag och andas in livet i lungorna. Många av oss hade behövt se över sina relationer, vilka suger energi, vilka bryr sig på riktigt och vilka tar bara dom små delarna av dig som gynnar dom? Om personerna i ditt liv inte kan glädjas åt dina val som får dig att må bra, om du inte kan ge en förklaring och bli respekterad för dina val – ta bort de personerna. Ibland behöver vi människor göra vissa val som kanske inte alltid gillas av våran omgivning. Här handlar det inte om att du måste rätta dig efter alla andra (det kommer sluta i kaos), utan vet du om att du göra nått som i sinom tid kommer ge dig nått tillbaka – Go go go go go go ! Ge aldrig upp att söka ditt välmående och lycka. Kanske något fler borde göra. Jag har aldrig loggat in på sociala medier för att fördriva min tid, jag har alltid haft tydliga mål med allt jag gör eftersom jag tänker lite större än dom flesta med varför jag är uppkopplad. Men under en lång tid har jag hamnat väldigt fel och mina mål las åt sidan. Jag behövde få ordning på den biten och börja fokusera på rätt saker igen. 

Jag är en sån person som ibland behöver pausa “stoppa mitt rusande tåg”. För dom som inte känner mig kan det nog bli förvirrande – Ena dagen är jag där med 100% energi och andra dagen stänger jag dörren och ger mig den största pausen. Dom som känner mig har lärt sig att inte ta det personligt, dom som inte känner mig går i gång på alla cylindrar. Jag är sån som kan stänga av min telefon i månader, inte svara någon, plockar bort alla på mina vännlistor – T.om min egna mamma och familj ryker. Om dom inte tar illa vid sig så kan jag lova att ingen annan behöver göra det heller. Jag behöver inte förklara för hela världen varför jag ge mig själv pauser mellan varven för att fokusera på dom sakerna jag älskar i livet. Om man har svårt för att jag kommer och går vart eftersom min energi tar slut så är det bättre att bara släppa och gå åt andra hållet. 

Jag har en typiskt ADHD hjärna (outredd i såna fall), men jag kan ha en period av så mycket inspiration och ork för allt och alla. Sen helt plötsligt från den ena dagen till den andra så försvinner allt. Det är i dom situationerna som jag måste bryta och lägga 100% fokus på att komma tillbaka på benen. Skulle jag inte lyssna på den signalen hade jag gått under tillslut. Därav har jag inte så mycket vänner i mitt liv, för alla förstår och accepterar inte dom här perioderna. Många älskar mig när jag är på topp, när jag är driven, framåt, kommer med ideér, syns överallt och tar för mig. Men när jag behöver mitt fokus utan att blanda in folk så har dom svårt att ta den sidan av mig. Därför blir jag inte arg längre när folk tror det ena eller det andra om mig. Jag helt enkelt respekterar att dom inte har den förståelsen. Jag har några stycken som förstår och har accepterat och därav har jag en speciell kontakt till vissa. Dom andra stör sig på dessa kontakter och ifrågasätter oftast – Hur kan hon höra av sig till er men inte till oss? För jag är trygg där, jag vet att jag kan va 100% mig själv, vet att jag kan både falla och resa mig, vara på och dra mig undan utan att bli ifrågasatt och utpekad som något/någon jag inte är. Dom ger mig utrymme att få fokusera på mitt egna sätt. Det betyder inte alla alla är dåliga för att dom inte förstår eller accepterar hur jag funkar. Jag har ett väldigt bra fokus just nu och jag lägger min tid på många bra saker bakom denna dator. Jag är inne i min Paus, men kikar in lite mellan varven eftersom jag ändå älskar det jag gör på sociala medier. En del hoppar på mig direkt när dom ser mig online, dom andra ler och tänker “bra Angie du börjar må lite bättre nu, kul att du successivt kommer tillbaka”. Det är dom som hoppar på mig med vrede som oftast skapar dom här drastiska av och påhoppen. Om jag bara hade fått va den jag är och fått göra det som behövs för att jag ska kunna hålla en sund linje så hade allt inte behövt bli lika drastiskt alla gånger. Men nu är jag tydligt i detta inlägg – Har man inte förståelsen eller acceptansen för hur jag fungerar mellan varven – Ta inte illa upp, ta det inte personligt, men då är det bättre att vi bryter där så slipper någon känna sig trampad på.
Kärlek & respekt

Försök logga ut lite oftare ni också, ibland behöver man styra upp livet rätt igen. Det betyder inte att man ska logga ut för gott, men vi behöver ibland pausen från allt och alla och bara rå om oss själva och speciellt vår psykiska hälsa.

 

7 thoughts on “Släpp ut nagativiteten och fokusera på saker i livet som gör dig lycklig.

  1. Dom som inte kan acceptera val som får dig att må bättre borde ta vägen ut genom exit dörren. Så glad att du är på banan igen och löst många konflikter det tyder på mognad. Du har inget att förklara dig för någon.

  2. Att du ens ska behöva förklara dig varför du lägger tid på att reda upp sånt som inte varit bra. Det säger mer om dom som ställer dig mot väggen än om dig. Fortsätt vara den fina förebild du är för så många. Kram och god jul fina Jellica

  3. Angie skit i alla negativa. Vi som känner dig vi vet. Du är världens underbaraste människa med hjärtat på rätt plats. Du bryr dig om dina vänner och står för dina misstag. Lev och lär och njut av livet. Kram barndomsvännen Sara

  4. Åter igen så kloka ord o tankar från dig Angie. Du har sån självinsikt o mod i dig så jag kan inget annat än beundra dig som människa, kvinna, mamma, vän.. Åter igen fick du mig att tänka på mitt eget liv, mina val, vem jag behöver o inte behöver i mitt liv.. Underbart, älskar att kunna utvecklas. Körlek 💗💗

  5. Du gör rätt i att låta det negativa fly sin kos. Fortsätt lägga fokus på allt som får dig att må bra. Älskar att se dig engagera dig i bloggen igen och att du lyckats lösa gammalt drama.

  6. Du är så mycket bättre. Som många säger ha fokus på det som gör dig lycklig. Satsa på din blogg och skit i folk som inte kan ha samma driv som dig i livet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.