INFLUENCER LIFETANKAR / ÅSIKTER

15 minutes of fame eller ett hållbart koncept i längden?

Jag har funderat lite fram och tillbaka på det här med sociala medier (you know me). Självklart funderar och analyserar man mellan varven. Vad gör vi människor för att lyckas, vilka vägar tar vi, vilka människor sammankopplar vi med osv. Något som gått upp för mig senaste tiden är att inget med framgång handlar om att synas, höras och vara ett namn på alla läppar. Det handlar om att älska det man gör, att ha rätt personer vid sin sida som tror på dig och stöttar dig på ett positivt sätt. För ska ett koncept hålla i långa loppet så handlar allt om att sätta rätt avtryck och vara en förebild – Inget annat. 

Idag ser jag så mycket jäktande och iver i att bli igen känd. Folk säljer sin själ till djävulen för att få sina 15 minutes of fame. Det är sorgligt vad vissa tar för vägar. Saken är den att ett sådant koncept aldrig är hållbart i långa loppet och om man är ute efter att jobba upp sig, skapa sig ett namn så har man mycket andra saker att tänka på än att bara vara ett “namn”. Hur framstår man som person? Vilka företag kommer vilja kopplas samman med det du står för? Idag sparas allt vi gör på nätet, varje liten kommentar, varje kontakt vi haft, allt går verkligen att dubbel kolla. Så ett namn på alla läppar kan fortfarande vara negativt för många företagare där ute då dom inte vill att deras produkter / koncept ska kopplas samman med skit. Därför är det bästa man kan göra att fokusera på bra saker och skynda långsamt, allt behöver inte ske över en natt. Älska det du gör, ha dom rätta människorna vid din sida och välj att vara en positiv förebild för din publik. 

Jag tänker på tiden jag var i drama (inte för att lägga fokus på den skiten igen) för den var helt onödig på alla sätt och vis. Den skadade mer än den gjorde nytta. Det finns inget seriöst företag eller samarbetspartner som vill samarbeta med mig eller min blogg om jag konstant cirkulerar runt skit. Och jag håller med en viss person som mena att man varit lite som en fluga som drar sig till skit under en tid. Jag hamnade verkligen snett och tappade mig själv på vägen, mina principer och min rätta fokus. Är glad att jag tog mig själv i kragen (bättre sent än aldrig) även om viss skada redan är skedd. Jag kommer aldrig kunna sudda ut vissa saker som är sagt och gjort, men jag är tacksam att många öppnat mina ögon idag, visat mig rätt väg. Jag har fått titta mig själv i spegeln och ställa mig frågan – Vad gjorde allt för nytta ? Kom det ut något bra av det? Svar NEJ.. huvudvärk och dålig energi är det enda resultatet. Därav sadlade jag om oavsett folks åsikter om mig, kunde inte bry mig mindre. Jag vet att jag gjort rätt val för mig och gjort rätt i att värna om dom som jag bryr mig om, allt annat är inte ens viktigt längre.

Jag vill med detta inlägg poängtera vikten i att göra rätt för sig. Att hela tiden tänka sig för om det är lyckas man vill göra. Man gör sig inte framgång på skit så enkelt är det. Skiten kanske är en hype i början, men är dömd från dag ett att falla. Så se över alla val, se över dina vänskaper och fokusera på rätt saker – Det är hållbart i längden.

2 thoughts on “15 minutes of fame eller ett hållbart koncept i längden?

  1. håller med dig i allt du skriver. Du är en förebild för så många. Fortsätt vara den du är och älska det du gör, fler borde göra som du.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.