VARDAGLIGT

Annihilation movie 2018

VARNING FÖR KÄNSLIGA TITTARE: Om ni är känsliga för läskiga scener så hoppa över film klippet med björnen (1 klippet i inlägget)

Fick tid att se filmen Annihilation som jag sett trailer på under en lång tid. Har sett fram mot att se denna film och nu har jag äntligen gjort det. Och den är absolut värd att nämna här på bloggen som ett filmtips till alla er läsare som gillar denna typ av film genre – Annihilation is a 2018 psychological science fiction horror film.

Jag blev helt skitzad i huvudet av speciellt en scen (egentligen fler, men just denna var så sjukt obehaglig) när en mutant björn haft ihjäl en i teamet och snappat upp kvinnans DNA på något konstigt sätt och kan nu låta som en människa. Så björnen har memorerat kvinnans sista skrik på hjälp innan hon dog. Det går inte riktigt att beskriva, men scenen var så psykiskt twistad. 

Här nedan ser ni björn scenen jag nyss beskrev.

 

Portman spelar Lena, en biologiprofessor och före detta soldat vars militärmake Kane (Oscar Isaac) är försvunnen och förmodat död efter ett hemligt uppdrag. När han plötsligt dyker upp i ett apatiskt tillstånd i deras hem, och sedan snabbt insjuknar, vill Lena ha svar på vad som har hänt honom.

Hon tas till topphemliga Area X, där psykologen doktor Ventress (en suveränt bisterJennifer Jason Leigh) förklarar att en del av kusten är evakuerad och omgiven av ett oförklarligt, skimrande naturfenomen, som hela tiden expanderar. Ett flertal team har skickats in för att undersöka saken – men endast Kane har kommit ut levande.
Nu ska en grupp med olika typer av självdestruktiva experter – Ventress, en ambulanssjukvårdare (Rodriguez), en fysiker (Thompson) och en geolog (Novotny), som alla har sina anledningar att ge sig ut på vad som med största säkerhet är ett självmordsuppdrag – gå in i “The shimmer”, och Lena bestämmer sig för att följa med dem.

Att berätta för mycket om vad som väntar dem vore att förstöra upplevelsen, men tänk en lika vacker som skrämmande värld, där biologins, tidens och fysikens vanliga lagar är satta ur spel, mutationer härjar, förstånd förloras och en okänd kraft inte så mycket förstör som konsumerar allt i sin väg.

“Annihilation” är en hybrid av filosofisk sci-fi, så kallad body horror och klassisk överlevnadsthriller, som växlar mellan ett nästan svärmiskt lugn, psykologisk terror och inslag av rå skräck.
Det är sinnesbändande – och skimrande bra.

Ni kan se den officiella trailern här under


En annan scen i filmen som är rätt psykisk twistad är Humanoid mimicking Lena scen. Vad som hände innan denna scen är något ni nyfikna får ta reda på själva genom att se filmen. Filmen hittar ni på Netflix.

 

 

 

 

 

 

 

Angelica Tärnsby / Jellicas.se toppbloggare & lifestyle influencer från Sverige. Hej och välkomna till mitt krypin där jag får utlopp för min kreativitet. Mitt namn är Angelica Tärnsby och är idag 33 årig kvinna född och uppvuxen i vår vackra storstad Stockholm. Jag började blogga år 2005 och har sedan dess utvecklats enormt. Jag har gått från bångstyrig ungdom till en mogen influencer med många fina och framgångsrika samarbeten bakom mig. Jag har fått chansen att lära känna dom bästa inom branschen och skapa goda relationer till en rad företag (stora som små).

En kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.