RESOR / HOTELL,  VÄLGÖRENHET

Vad gör vi för att stoppa djurplågeri ?

Något som varit i fokus här på bloggen senaste veckorna är kampen för utsatta djur. Vi i Girlsquad-välgörenhet på Facebook och självklart modersgruppen Girlsquad har haft en insamling till dom utsatta hundarna i den Turkiska staden Kusadasi. Under 1 veckas insamling lyckades vi med hjälp av medlemmarna samla ihop hela 10.000 SEK med hjälp av blogginlägg / Lives och inlägg i grupperna. Tack vare medlemmar med hjärtat på rätt plats kunde igår en liten valp gå genomgå en amputering av sitt bakben b.la. Utan denna insamling hade säkerligen valpen inte överlevt sina skador på benet. 

Jag vill slå ett slag för det här med att bry sig om även våra fyrbenta vänner runt om i världen. Jag pratar inte bara om hundar, utan alla utsatta djur. Jag tänker tillbaka på min resa till Spanien i November. Jag besökte en bergsstad som heter Mijas Pueblo som är känd för b.la sin Åsne taxi som varit en turistattraktion uppe i staden sedan 60-talet då arbetare kom tillbaka från fälten på sina åsnor. Detta kallas burrotaxi. Åsnan på bilden är en av många åsnor som används som en turistattraktion och jag valde att ta just denna bild då jag vill uppmärksamma problemet. 

Åsnorna samt hästar står uppradade som taxi bilar i väntan på att turister ska betala för att få åka en tur runt i bergsstaden. dom kedjas fast ute i gassande sol utan vatten på brännhet trottoar. Det enda skyddet mot solen är ett plåttak. Där står dom uppradade med vagnar fast kopplade på kroppen. Svenska Magasinet nämner b.la denna attraktion när dom skriver en recension om den annars mysiga lilla bergsstaden. Jag tycker inte detta problem och hemska sätt att behandla djur ska uppmärksammas på något positivt sätt för att locka till sig turister någonstans i världen. Det enda som bör nämnas är hur fruktansvärt det är att plåga djur på detta sätt för att vi människor ska få en upplevelse. Kan lova att man fick samma typ av upplevelse i staden genom att använda sina egna ben och ögon. 

Vi människor är djurens värsta fiende många gånger. Vi är så egoistiska i vårat tänk att det skadar andra levande arter på vår jord. Vi kliver över lik för pengar och det är exakt det många djur utnyttjas för. När djur lider är det för många som tittar åt andra hållet, när insamlingar hålls till organisationer som krigar för djurens överlevnad så är det för många som bara skrollar förbi och anser att dom inte har en skyldighet att hjälpa till. Vi människor styr denna värld, alla har en plit “en skyldighet” att inte blunda för problemen vi orsakar. Om det så är att kritisera en artikel som Svenska Magasinet för att dom nämner Burrotaxin som en attraktion. Alla kan göra nått, men många väljer att inte göra ett skit. Jag bidrar med det lilla jag kan ekonomiskt, men jag använder min blogg b.la för att sprida informationen vidare – Det är att göra nått!

Vad gör du för att försöka stoppa djurplågeri världen över ?
Bilden här under exempelvis – Det ser vackert ut, men tänk att dessa djur får stå såhär hela dagarna i gassande sol utan vatten bara för att vi människor ska få oss en upplevelse. Usch mår illa av tanken. Samma sak är det runt om i Spanien mitt i städerna, hästarna står på rad mitt ute i trafiken i väntan på att ta oss människor från A-Ö

Angelica Tärnsby / Jellicas.se toppbloggare & lifestyle influencer från Sverige. Hej och välkomna till mitt krypin där jag får utlopp för min kreativitet. Mitt namn är Angelica Tärnsby och är idag 33 årig kvinna född och uppvuxen i vår vackra storstad Stockholm. Jag började blogga år 2005 och har sedan dess utvecklats enormt. Jag har gått från bångstyrig ungdom till en mogen influencer med många fina och framgångsrika samarbeten bakom mig. Jag har fått chansen att lära känna dom bästa inom branschen och skapa goda relationer till en rad företag (stora som små).

3 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.