TANKAR / ÅSIKTER

Stay true to yourself

Självrespekt ett rätt brett ämne och man skulle kunna säga så mycket om det. Jag har funderat rätt mycket senaste tiden på det här med att stå stadig i sina värderingar och det man står upp för här i livet. Det är så otroligt viktigt att inte tappa sig själv. Jag ser ett stort problem i dagens samhälle med alla intryck vi utsätts för varje dag. Exempelvis sociala medier, vi publicerar material som påverkar våra tankar och värderingar, vi ser andra människor lyckas med sina koncept och blir gärna en i Strömmen istället för att inspireras och skapa egna. Många tappar sig själva och sin grundsten för att bli en kopia av alla andra. Vi ser att strömmen rör sig åt ett håll och simmar gärna med. Vi ser människor skratta åt fel saker, glorifiera fel personer, stötta fel koncept – Men hur agerar vi? Många av oss låter oss omedvetet följa Strömmen för det är den lätta vägen att gå. Det väcker inga frågor, funderingar eller skapar fiender. Att stå stadig i sina åsikter och våga stå emot är desto svårare, men förtjänar så mycket mer respekt om ni frågar mig. Att våga stå emot och stå upp för den grunden du står på kommer alltid förtjäna mer respekt än om du skulle springa och ställa dig på alla andras grunder och tro du kan växa in där. Nej bygg dina koncept, skapa dina värderingar på den grunden du äger och kan påverka på egen hand. I slutändan kommer du skapa dig en inre trygghet som du förtjänar.

Jag har alltid stått väldigt stadigt i vem jag är och vad jag tror på. Självklart är jag inte mer än människa och kan också påverkas, riskera att dras åt olika håll som inte är “jag”. Oftast kommer jag på mig själv efter som min självinsikt och självrespekt är så pass stor att jag inte låter mig halka in för djupt i andras koncept, drömmar och visioner. Jag ansvarar för mitt liv, hur det ska utformas. Jag är chaufför i mitt egna fordom och ingen människa kan driva det fordonet till min destination bättre än jag själv. Har det stött på motgångar när jag är sån? Självklart, många avskyr att jag tar mina egna val, står upp för mina misstag, löser upp knutar i mitt liv som jag lyckats trassla till. Många avskyr att se mig lyckas i det jag tar mig för och se mig inte knockas. Såklart jag följer inte strömmen så det är givetvis lättare att hata på mig eller mina koncept än att göra samma sak själv. Jag trivs på min grund, jag trivs med att stå upp för det jag tror på och kommer aldrig svika mig själv i den frågan.

Stå alltid stadigt vid din egna sida, låt aldrig någon utnyttja dig, låt aldrig någon påverka dig att bli något du inte är. Varje gång vi hamnar i situationer där pressen blir för stor – ta ett steg åt sidan, grunda situationen och grunda dig själv och dina värderingar. Om det är en situation som leder dig bort från din grundsten STOPPA DÄR ! Gå aldrig in i något som får dig att välja bort dig själv. Sudda aldrig ut din grund. Om något påverkar dig att göra detta – DÅ ÄR DET FEL! 

Sluta aldrig tro på den egna kraften! Kraften att kunna forma ditt liv efter den du är och det du står för. Framgång och lycka kommer när vi slutar smeka andra människor medhårs, den kommer när vi är sanna mot oss själva oavsett folks åsikter om oss. Om du känner att du alltid måste tillhöra ett sammanhang för att bli respekterad eller accepterad – då är det ett tecken på att du har mycket att jobba på med din självkänsla. Och vem förtjänar inte den tiden och engagemanget mer än du? 

Många skulle behöva ta sig en rejäl funderare dessa dagar – Många skulle behöva se över allt som sker runt dom och ifrågasätta sig själva i det. Ingen kan säga till er hur ni bör tänka eller hur ni ska agera, men ställ er frågan om och om igen – Ska jag följa Strömmen för det är en “inne grej” just nu eller ska jag vara sann mina värderingar och ta avstånd? Bara ni kan besvara denna fråga, jag vet mitt egna svar och det kommer alltid vara – Stå upp för mina värderingar även om dom inte smeks medhårs av majoriteten.

2 thoughts on “Stay true to yourself

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.