MAT & DRYCKVARDAGLIGT

Morgonar när kaffet smakar som bäst

Godmorgon, har varit vaken sedan klockan 06.00, men har druckit mitt morgonkaffe ihop med fästmannen och planerat en massa för framtiden (bästa stunden på dagen). På tal om kaffe är ni precis som jag riktiga kaffe älskare på morgonen? Ni vet min vän/coach Lifestyle bloggaren Anne Von Porat, hon var nyligen på besök hos Cafe Uppsala där hon var på kaffeprovning. Såhär beskriver David Fischtel sin idé 

Hej, jag heter David Fichtel!

Som Uppsalabo har vi i många år känt doften av nyrostat kaffe sprida sig över staden. Att själva få inhandla det råa kaffet och med kunskap och passion förvandla det till färskrostat kaffe som du kan få njuta av är det vi brinner för.

Att få dricka en god kopp kaffe är vi många som uppskattar. Därför har vi på Uppsala Kafferosteri valt att förverkliga vår idé om att själva rosta kaffe som håller högsta kvalitet. Med vår kunskap, glädje och engagemang erbjuder vi gott kaffe för alla tillfällen.

Rostning i liten skala ger oss möjlighet att prova att ta fram kaffesorter som ger både oväntade och nya smakupplevelser. Vi kompromissar aldrig med kvalitén.

Det finns mycket att veta om kaffe och hur man förädlar det från böna till färdigrostat kaffe. Alla produktionsled är intressanta och påverkar doft och smak. Allt från varifrån bönorna kommer till hur de är odlade, hur kaffet är processat, hur det är torkat och vilka blandningar av bönor som väljs till rostningen, hur de mals och hur kaffet sedan bryggs påverkar doft och smak.

Alla har sin historia att berätta, och vi ser till att din historia börjar med en riktigt god kopp kaffe.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.