TANKAR / ÅSIKTER

Bedragare och manipulativa personer

Glider in efter ett lugnt dygn med lite mindre tid här på sociala medier. Som jag skrivit förut är det viktigt att man tar små pauser och fokuserar på det “riktiga livet”. Känns som jag hittat ett skön flow just nu. Fick ett SMS igår där en person fråga varför jag inte svarat på Facebook PM något. Jag trodde många av er som är mina vänner förstått att jag skrotat PM helt. Tyvärr kan jag inte ta bort funktionen eftersom den är inbyggd i Facebook. Däremot så har jag gått igenom hela messenger listan och avvisat allt in till meddelande förfrågningar vilket betyder att jag inte ser eller hör om någon skriver utan det krävs att jag går in där och tittar “vilket jag aldrig gör”. Det är så skönt att slippa just den funktionen. Dom som är mina vänner och har mitt privata nummer vet att dom kan kontakta mig privat istället. Så nu vet ni ifall ni försökt skriva till mig och aldrig fått svar.

Igår låg jag och lyssnade på ett youtube klipp som Joakim Lundell lagt upp där han berättar om Joz. Många av er som har lite koll på den här världen vet nog vid det här laget att han var bedragare och mästare på att manipulera. Jag kände så igen mig i en del saker som han sa i klippet “vi är nog många som kan känna igen oss”. Att vara personen som är för snäll, som vill se allt gott i alla, som ger folk chanser och som hela tiden blir bedragna av personer som spelar på nära vänskap för att kunna utnyttja oss i långa loppet. Jag förstod precis vad han mena då jag själv råkat ut för detta allt för många gånger. Jag med mitt synsätt på människor litar blint på att folk utger sig för att vara så bra som dom verkar. Jag har b.la haft en orm inpå mig under ett långt tag som verkligen spelat spelet bra. Men jag har insett att allt som hände i denna relation var att jag blev så sjukt manipulerad att tro andra saker om personer i min omgivning. Jag började backa från folk då jag trodde alla utnyttjade mig för det var något man printade in i min hjärna. Ingen var äkta, alla var falska, alla utnyttjade mig med något. Jag började liksom tro på alla påståenden och tvekade på hela omgivningen tillslut. Jag kände hela tiden att det var denna person som var den äkta. Men i slutet började jag se andra mönster. Jag såg att allt som personen varnat mig för i andra människor var de personen själv krigade för. Så jag började använda min hjärna istället för mitt hjärta. Jag funderade över mina relationer – Utnyttjade folk mig ? Det kan jag inte riktigt säga att någon gjort. Alla som varit i min närhet på ett eller annat sätt har alltid erbjudit något tillbaka. Om det gynnat mig eller inte är inte det viktigaste, utan vi gav och vi tog. Vad fick jag tillbaka från denna person ? Med noga eftertanke INGENTING förutom höga misstankar om allt och alla! 

Jag började även förstå att mycket inte stämde. Vissa saker personen berättat har inte stämt någonstans och det är fler som kunnat intyga såhär i efterhand. Personen har varit väldigt duktig på att spela på mina känslor, alltid sagt vad hen skulle göra för att stötta osv. Vi människor kan inte vara älskade av alla, det går knappast att vara alls vän (vi människor funkar inte så). Så när en person cirkulerar mellan grupper av personer som det även slagit fel mellan, redan där skulle jag ha börjat ana nått. Jag är riktigt glad över att jag tog mig tiden att grunda allt på egen hand utan att bli påverkad av någon. Det öppnade mina ögon ordentligt. När jag började se ett noga dolt mönster så började jag prata med alla inblandade på ett eller annat sätt och då stod det klart att hen sagt en sak till alla andra och en annan till mig. Hen var expert på att glida med i mina humör svängningar. Om jag var ledsen klappade man den känslan medhårs, var jag arg så klappade man den, tvekade jag på något så stärkte man den känslan osv. Manipulativt spel kallas det. Men man kan inte hålla en sån mask tillräckligt länge, den faller tillslut. Personen i fråga hade säkerligen en baktanke med allt och vart efter började den baktanken att bli mer och mer synlig och det var då alla började ifrågasätta vilket ledde till en rad intressanta fakta. 

Jag har inte så mycket kontakt med någon just nu, jag tror jag behövt en egen period. Men idag vet jag vilka jag vill ha kvar i mitt liv och vilka som inte hör hemma i det. Många kanske tror att ALLA är raderade, men nej så är det inte. Jag har dom jag älskar och uppskattar enormt, jag är bara inte lika aktiv med att vara social just nu. 

8 thoughts on “Bedragare och manipulativa personer

  1. Ett bra sätt att komma på en bedragare och manipulativ person är att dom kommer försöka göra allt för du ska lita på dom och spela på att vara din bästa vän i alla lägen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.