SAMARBETEN / PRESSUTSKICKSKÖNHET / HÄLSA

MOLLIÉNT – skonsam vaxning

I SAMARBETE MED MOLLIÉNT SKONSAM VAXNING MED VACKRA VAXPÄRLOR

Då var det dags att färska upp minnet lite inför våren och sommarens barbenta säsong. Och tillsammans med Molliént vill jag rekommendera alla mina läsare detta skonsamma vax i form av vaxpärlor. Jag har under en längre tid testat på detta vax och jag är helt förälskad. En del av er kanske kommer ihåg LIVE sändningen på Facebook när jag vaxade Samirs näshår? Många av tittarna älskade denna produkt och ville veta mer om den samt priser och hur det fungerar. Detta tänkte jag berätta för er i detta inlägg så skrolla igenom och läs för att bilda en uppfattning om detta kan vara anledningen att rakhyvlarna åker i papperskorgen.

Vilka är Molliént ?

Vi är en modern tolkning av vad det innebär att vara ett lyxigt varumärke. Med fokus på kvalitetsprodukter, prissättning och en fantastisk kundupplevelse, är vårat mål att erbjuda en oslagbar hemupplevelse i vaxning för alla.

Vi grundades 2017 och arbetade ett helt år på produktutveckling. Vi vägrade nöja oss med något annat än det bästa. 2018 släppte vi våra första produkter i Sverige och fick ett fantastiskt svar. Vi blev överväldigade och fick slut på vårat lager snabbare än vi någonsin kunde ha föreställt oss. Men vi kom tillbaka starkare och bättre än tidigare med nya mål i förbättringar av våra produkter och den kundupplevelsen som vi erbjuder. Nu expanderar vi vårat varumärke till en global plattform och siktar på ett fantastiskt 2019. Våra investeringar i att förbättra upplevelsen för våra kunder inom alla områden är nyckeln till vår framgång.

 

Det fantastiska med detta vax är att det inte alls gör lika ont att vuxna med som det vanliga vaxet vi är vana vid + att du slipper vaxremsor som kladdar och har sig. Du stryker helt enkelt på det smälta vaxet med din vaxpinne och drar bara av vaxet genom att pilla upp kanten på det – Perfekt och går så snabbt.

 

 

Hur fungerar detta vaxkit ?

STEG 1: SMÄLT

1. Häll dina Molliént vaxpärlor i din vaxvärmare. Placera locket på toppen och vrid temperaturknappen till High.

2. När ditt vax har smält, vrid temperaturvredet till något över Medium och ta av locket.

3. Vänta 5-15 minuter tills vaxet når rätt temperatur. Jämna ut det med en mix och sikta på en jämn konsistens, precis som riktigt tjock honung

4. Placera lite vax på din handled och se till att vaxet inte är för varmt. Det ska vara varmt och bekvämt men om det är för varmt, vänta bara några ytterligare minuter.

 

STEG 2: VAXA

1. Använd din Molliént vaxpinne för att applicera ett jämnt lager av vax på huden. Vid längre hår (ex. armar, ben) applicera med hårväxtens riktning. För kortare hår (ex. bikini, ansikte) applicera mot hårväxtens riktning.

2. Vänta ca 20-30 sekunder tills vaxet stelnat lätt och inte längre klibbar vid beröring.

3. Ta tag i änden av vaxet och dra det raskt mot hårväxtens riktning.

(Har du hår som växer åt olika riktningar? Oroa dig inte, på grund av de skonsamma kvaliteterna i våra vaxpärlor, kan du helt enkelt applicera flera lager på samma område och ta bort dem åt olika riktningar.)

4. När du vaxat färdigt, använd Molliént Aftercare Wipes för att lugna och hela huden och ta bort eventuella små vaxrester som kan finnas kvar på huden.

Vaxa som proffsen! (Extra tips):

 • Lämna kanterna av din vaxremsa en aning tjockare för en enklare borttagning.
 • Stretcha huden vid vaxet för att enklare kunna avlägsna vaxet.
 • Dra av vaxet så nära huden som möjligt snarare än iväg ifrån huden.
 • Som nybörjare, rekommenderar vi att du applicerar extra tjocka lager tills du förstår hur vårat vax fungerar.
 • Om du har stora bitar vax kvar på huden, kan du helt enkelt applicera ytterligare lager av vax ovanpå dem.

Viktigast av allt: Ha kul! Lek med ditt vax, lär känna dess egenskaper och var inte rädd för att experimentera. Med lite tid investerat i att lära sig de korrekta teknikerna, kan vem som helst uppnå mjukhet av salong kvalité, hemma.

 

 

Startkit

Har du aldrig använt Molliént vaxkit förut så behöver du självklart starta upp med ditt egna kit. På hemsidan finns 4 alternativ på kit att köpa hem b.la

Kit 1: Treat – Vax Kit (100 g)
Kit 2: Grand – Vax Kit (300 g)
Kit 3: Collection – Vax Kit (5×100 g)
Kit 4: Grand Triple – Vax Kit (3×300 g)

Vill man testa på innan man är säker på att man kommer fortsätta använda produkten (vilket ni garanterat kommer göra) så skulle jag personligen rekommendera Treat kit med en liten påse pärlor som funkar bra för b.la ansikts vaxning eller Grand där du får en stor påse som räcker för större delar av kroppen.

 

 

Vaxpärlorna

När du köpt ditt vaxkit så kan du självklart beställa hem nya vaxpärlor det finns två olika storlekar på påsarna beroende på vad för typ utav användare man är. Stora påsarna ligger på 300 g och dom små 100 g. Det finns 6 olika dofter att välja på – Ros / Lavendel / honung /Jordgubb / choklad / naturlig svart. Jag har alla dofter i alla dofter och storlekar och personligen älskar jag ros doften + att det rosa vaxet gör det lite roligare när man unna sig en spa kväll.

Vaxpärlor 300 g
Vaxpärlor 100 g

 

Besök Molliénts hemsida och kika runt lite på de olika produkterna. Se gärna denna youtube video som visar en tydlig bild hur ni använder ert vax på bästa sätt. Jag rekommenderar denna produkt starkt. Har skrivit om den förr och gör det återigen. Jag har aldrig tidigare klarat av att vuxna min kropp (ogillar smärtan). Men detta vax har verkligen funkat då jag kan vaxa mina ben smärtfritt. Jag älskar även att avlägsna hår i ansiktet, sminket lägger sig som silke på huden efter.

9 thoughts on “MOLLIÉNT – skonsam vaxning

  1. Jag älskar det verkligen. Börja med ett litet kit om du är osäker, men jag kan garantera dig att du kommer ÄLSKA det. Har aldrig varit så lätt att vuxna kroppen.

 1. det kostade inte så mycket som jag trodde med ett stratkit 😀 kommer ha råd vid löning *yaaaay* tack för tipset Jellicas

 2. Jag köpte och testade Treat kitet för att vaxa armhålorna och jag blev faktiskt supernöjd! 😍
  Det var inte helt smärtfritt men det var mycket skonsammare än veet gelwax som jag brukar använda. Jag ska köpa deras större påsar och testa vaxa benen, får se om det blir lika smidigt 😛

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.