TANKAR / ÅSIKTER

KANNIBALISM / CANNIBALISM

Igår såg jag några dokumentärer om Kannibalism. Samir tycker jag är en aning konstigt som älskar att mata mig igenom historier om världens mest sjuka mord och människor med konstiga drifter. Något som fascinerar mig är det här med Kannibalism faktiskt. Många vänder huvudet åt andra hållet och klarar inte av att tänka tanken på att äta en annan människa. Jag blir istället nyfikne på människors drifter. Jag fascineras av människans goda samt onda sidor. Jag blir nyfiken på på personer som valt en väg som vi “normala” inte skulle välja. Serie mördare, kannibaler osv. Jag blir intresserad av hur våra hjärnor funkar, varför vissa känner empati och andra inte. Varför vissa av oss går igång på våld och smärta, medan andra känner enormt stor rädsla samt avsky. Jag har alltid varit en nyfiken själ, speciellt i områden som känns mer förbjudna att vara nyfiken på. Men jag kan inte hålla mig från att vilja veta mer och skaffa större förståelse och kunskap om världens mörkaste människor. Dom fascinerar mig helt enkelt på något konstigt sätt eftersom dom är raka motsatsen till vad jag själv är och drivs av.

Jag tänker på filmen Alive som säkert många vet om ? 
Filmen är verklighetsbaserad och handlar om Flygolyckan i Anderna 1972. Ett chartrat passagerarflygplan havererar i Anderna, en bergskedja i Sydamerika. En liten grupp passagerare lyckas överleva. Därefter försöker de överlevande hålla sig vid liv och detta når sitt klimax då valet står mellan kannibalism och döden. Filmen behandlar människans överlevnadsinstinkter och visar hur pass utsatt en människa kan bli men ändå ta sig tillbaka. Filmen visar även hur grupper tar form, ställs emot varann och ledarroller gestaltas.

 

 

Vad hade vi själva gjort i en liknande situation ? Hade vi valt Kannibalism eller hade vi valt döden? Jag tror det är väldigt svårt att säga till 100% vad vi skulle gjort. Dom dokumentärerna jag tittade på igår där människor valt att äta andra människor tog sig olika uttryck. Först hade vi olika stammar i dom djupaste djunglerna där vårt samhälle aldrig tidigare besökt. Där förekommer det fortfarande Kannibalism och i stammarna finns ingen skam kring dessa handlingar. Oftast handlar Kannibalismen där om onda krafter och häxkonster. Misstänker man någon för svart magi så går stammen ihop och dödar den utvalde och äter sedan köttet för att avlägsna hotet. Sen har vi just de här situationerna där människors liv sätts på spel. Såg en dokumentär om 17 män som gled runt i flera veckor i havet. Män ombord dog av vätskebrist och vid ett tillfälle valde besättningen att äta köttet av en man i ren desperation för överlevnad “precis som i filmen Alive”. Det är helt vanliga människor som du och jag som tar ett beslut dom aldrig annars hade tagit, men när våra liv sätts på spel spelar inte samhällets värderingar och normer längre någon roll. Istället kickar överlevnadsinstinkten in och vi greppar efter alla halmstrån vi kan för att överleva – T.om äta en annan människa.

Beroende på vart i världen vi befinner oss eller vilken situation vi hamnar i så ser vi olika på det här med Kannibalism. I vårt samhälle kopplar vi ihop detta med mord och psykiskt sjuka människor med djävulska drifter som utsätter andra människor för smärta och död. I andra sammanhang pratar man om det som ren överlevnad. Rätt eller fel är upp till varje människa att bedöma. Personligen tycker jag det är fascinerande vad vi människor är kapabla till i pressade situationer där vår liv står på spel.

Vad tror du? 
Är alla kapabla till Kannibalism ?
Skulle du äta en annan människa för överlevnad?

 

9 thoughts on “KANNIBALISM / CANNIBALISM

 1. Jag tror alla människor kan drivas till Kannibalism, men långt ifrån alla har i tankarna att äta en annan människa. Personligen har jag tänkt tanken många gånger när jag kommit över diverse dokumentärer om ämnet och JA jag hade nog kunnat äta människokött om det handlar om ren överlevnade.

  Mycket intressant ämne jag älskar din blogg

  1. Tack för komplimangen om bloggen det glädjer mig.

   Jag tror precis som du att vi alla är nog kapabla till det, men i vår värld är synen på kannibalism något helt annat.
   kramar ha en fin vecka

 2. Jag tror att alla kan äta människa om situationen e sån, överlevnadsinstinkten. Såhär när jag tänker så tänker jag usch aldrig men om jag var i en situation så skulle jag kanske göra det😲 jag tycker oxå det hör med kannibalism e facinerande, eller överlag allt som vi sk normala tycker e fel el.dyl. vad hette dokumentären du såg? På Netflix? Ha en underbar vecka o hoppas du blir frisk snart💕💕

  1. Hej Mia 😀
   Jag söker på Cannibalsim documentary på youtube, finns massor med spännande saker att se på där. Så testa och se om du hittar nått av intresse. Jag tror också att alla är kapabla att äta människokött i så pass extrema situationer, men det betyder inte att jag är helt emot det när jag sitter här idag och tänker tanken. Jag tror ingen “normal” kan tänka sig att äta en annan människa, man måste nog hamna i överlevnadsinstinkten.

   Hoppas du får en fantastiskt vecka KÄRLEK I MASSOR 💕

 3. låter kanske hemskt att säga men jag tror precis som andra skrivit att alla människor skulle kunna bli kannibaler för att fortsätta leva även om tanken känns främmande. Jag hoppas aldrig behöva hamna i den sitsen dock.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.