VÄGEN TILLBAKA

Utmattningssyndrom – Mitt allmänna tillstånd

Nu var det några dagar sedan jag uppdaterade er om utmattningen jag drar runt med och har gjort i över 1 år. Jag har haft så fullt upp med barnen att jag knappt hunnit känna efter hur jag själv mår. Jag är fortfarande skör, men jag försöker varje dag att göra saker som ger mig energi och strukturerar upp saker på ett smartare sätt än innan för att slippa så mycket stress som möjligt. Jag har även varit väldigt sjuk senaste veckan så jag har känt mig mer hängig pga. det. Men jag känner att jag är på väg tillbaka igen. Jag måste fortsätta tjata om att våga göra sig av med negativ energi i sitt liv för det har verkligen gjort under för mitt mående. Jag kan bara tala från mitt egna mående, men när jag började titta på vad jag hade runt omkring mig och vad jag la min tid på så såg jag tydligt att det var en stor anledning till min utmattning.

Ibland behöver man påminna sig själv om att städa upp i sitt liv “precis som vi gör med våra hem”. Vi drar på oss nya erfarenheter, träffar nya människor, lägger tid och energi på olika saker precis som vi fixar och trixar i våra hem. Men mellan varven måste vi rensa ur, städa och kasta för att hålla hemmet i schack. Skulle vi skita i disken, sluta kasta sopor, aldrig bädda rent i sängen eller dammsuga och skura golven så skulle hemmet inte bli en plats av harmoni, utan en plats att vantrivas och äcklas av. Lite så känner jag för livet också när vi drar på oss en massa nya intryck, erfarenheter och människor. Ibland behöver vi rensa ur, städa upp och se till att hela tiden behålla harmonin.

Jag känner lite att jag kommit in i ett nytt kapitel i livet. Jag försöker att se min utmattning som en utmaning istället för att den äter upp mig. Det var kanske dags att kraschlanda för att öppna ögonen och börja se saker för vad dom är och även se på mig själv så som jag funkar. Jag har varit tvungen att sakta ner mitt tempo, försöka sluta stressa över saker och vårda mig själv före alla andra, klivit av en massa saker där jag konstant kopplas samman med olika människor. När jag successivt kommer ur den här utmattningen tror jag personligen att jag kommer kunna lägga det gamla bakom mig helt och gå vidare. Jag kommer att använda ordet NEJ flitigare och lyssna mer på mina signaler. Familjen går först i alla lägen så min energi kommer jag lägga där, det som blir över går till andra saker jag älskar att hålla på med.

Det är inte lätt att hamna i en sån djup utmattning, det tar verkligen på all kraft och kroppen tar enormt mycket stryk. Jag har mer eller mindre varit sängliggandes i ett år, men har inte velat visa det öppet. Här inne har jag hållit skenet uppe och gett intryck av att allt är som de ska. Jag tycker det är skönt att ha släppt den spärren och kunna gå tillbaka till att vara Angelica igen och visa upp att allt inte är perfekt hela tiden. Jag gillar den typen av bloggande när det är personligt och inte filtrerat. Bara för man bloggar på en viss nivå och blir bjuden på massvis med lyxiga tillställningar betyder det inte att jag är mindre människa än någon annan. Dom där tillställningarna och bilden av liv i lyx kan många gånger göra mer skada än nytta då man sätter en enormt stor press på sig själv att hela tiden orka med, matcha in och visa upp ljusglimtarna. Men jag är samtidigt så tacksam. Jag har jobbat hårt för att komma dit även om det kan föra med sig en del personliga utmaningar på vägen. Det är helt enkelt upp till mig att utmana dessa utmaningar.

Mitt allmänna tillstånd idag är ändå bra, jag njuter av det fina vädret, har världens bästa dagar med Samir och barnen och njuter av att vara mamma. Jag tycker bloggen känns roligare när jag valt att släppa på fasaden. Jo men det känns faktiskt bra även om jag dippar lite framåt kvällarna vilket känns naturligt efter att ha hållit igång en hel dag.

8 thoughts on “Utmattningssyndrom – Mitt allmänna tillstånd

  1. Jag led av utmattning i flera års tid. Återhämtningen är långsam, men det går om man lyssnar på kroppens signaler. Skönt att du känner att du är på väg tillbaka. glöm inte att stanna upp mellan varven och andas, vila är jätteviktigt för att bli frisk.

    Ha en fin måndag

    1. Tack så mycket för omtanken.
      Jag tar hand om mig själv så gott jag hinner och kan. Är på bättringsvägen med lite dippar mellan varven. Ha en fin fortsatt kväll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.