TANKAR / ÅSIKTER

ADHD utredning, kan detta förändra allt?

Idag tog jag tag i något jag tänkt på länge, jag har pratat med vuxen psykiatrin som ska skicka mig en kallelse för att påbörja en ADHD utredning. Jag har länge funderat över detta med ADHD eftersom jag aldrig riktigt kan fokusera mina tankar, har 100 ideér om allt, är så lätt distraherad att jag inte ens kan gå in i ett annat rum och tänka om jag har familjen hemma. Jag klarar inte av att göra nått med någon runt mig, utan måste alltid se till att få tid för mig själv för att komma till skott. Jag har alltid planer på att fixa saker, men glömmer hela tiden bort eftersom mina tankar blir upptagna av andra saker som är “roligare”. Det har blivit värre sedan jag fått barn, nu har mitt kontrollbehov exploderat och jag kan inte ge mig själv 1 sekund att andas eftersom jag alltid måste vara där barnen är och ha koll. Görs saker på ett annorlunda sätt än vad jag hade gjort så blir jag lätt irriterad och kliver in och tar över. Sömnen är också påverkad. Jag har så svårt för ljud när jag ska sova att jag inte ens kan sova i samma rum som barnen eller Samir. Jag sover ensam i mitt egna rum för att ens kunna somna. Jag vaknar hela tiden av minsta lilla ljud och får svårt att somna om. Jag tror faktiskt detta kan bero på en ADHD problematik. Kan ju även vara en av många anledningar till min utmattning jag har, hjärnan får aldrig koppla av och stressen har kört över mig för längesen. Dags att ta tag i saken och ta ansvar.

Nu har jag i alla fall ställt mig i kö och visar det sig att jag har det jag tror jag har så kanske detta förändrar hela mitt liv? Jag kanske kan fokusera på ett sätt jag aldrig tidigare klarat. Kanske fåt massa saker gjort även om jag har familjen i min närhet. Ni får självklart haka med mig på resan under tiden jag gör utredningen, kan vara bra för andra som går i samma funderingar som jag att få lite info och positivitet i att våga ta hjälp.

4 thoughts on “ADHD utredning, kan detta förändra allt?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.