Mat / Dryck,  Samarbeten / PR

5 uppfriskande drink recept med chill out rosé vin

Snart är det helg, första gången på länge som jag faktiskt ser fram mot helgen. På söndag är det VMB awards som jag ska gå på och då tänkte jag koppla av med lite vin faktiskt. Är ni såna som älskar vin? Jag är en riktigt vit vins älskare, men den här gången tänkte jag testa unna mig lite Chill out shiraz rosé. Dom har kommit ut med en ny design på på sina förpackningar, men vinet är desamma – hur snygga ? Älskar verkligen färgerna i boxen och bilden är riktigt “chill”. Tror det kommer bli perfekt att göra lite friska fördrinkar på. Är det något vin jag alltid föredrar så är det just Chill out’s viner. Dom har funnits med i alla tider och blir aldrig fel. Känns som alla känner igen vinet och jag har aldrig hört någon klaga när man hällt upp en glas.

 

Beskrivning
CHILL OUT Shiraz Rosé California har en fruktig och frisk doft med inslag av björnbär och hallon. Fruktig och smakrik med toner av hallon, björnbär och körsbär. Lång eftersmak med inslag av örtkryddor.

 


1.
 Rosé & Gin

Du behöver:

1-2 citronskivor
1-2 grapefruktsskivor
2 dl rosévin
2-3 cl gin
sockerlag efter smak
is

Gör så här:

Muddla citron- och grapefruktsskivorna i botten av ett glas.
Fyll på med rosévin, gin och is och rör om ordentligt.
Fyll upp med sockerlag efter hur sött du vill ha det.

2. Strawberry & mint rosé 

Du behöver:

1-2 kvistar mynta
2 dl rosévin
1 cl limesaft
2 färska jordgubbar, skivade
1 cl sockerlag
soda
is

Gör så här:

Mortla mynta ihop med limesaft i ett glas. Häll i rosévin, sockerlag och de skivade jordgubbarna. Fyll upp med soda och tillsätt is.

 

3. Lemon Fushion

Du behöver:

1-2 citronskivor
2 dl rosévin
soda
is

Gör så här:

Häll upp isen i ett glas, fyll på med rosévinet och toppa med soda. Dekorera med citron antingen i drinken eller på glasets kant.

4. Rosé Royal

Du behöver:

1 dl rosévin
6 cl champagne
1 tsk grapefruktsjuice
1 tsk sockerlag
1 äggvita

Gör så här:

Blanda rosévin, grapefruktsjuice, sockerlag och äggvita i en shaker och skaka kraftigt i 15-20 sekunder. Häll upp i ett glas och toppa med champagne. Dekorera med ätbara blommor.

5. Frosé

Receptet är beräknat för 4 personer
Du behöver:

en flaska rosévin, gärna torrt
6 msk sockerlag
6 msk citronsaft
en skvätt Campari
garnera med citronskal, myntablad och/eller jordgubbar

Gör så här:

1. Frys rosévinet i en isbricka, så att du får kuber.

2. Mixa rosékuberna med sockerlag och citronjuice till en slät konsistens. Hyvla av en bit citronskal. Du kan använda en vanlig potatisskalare eller osthyvel.

3. Häll upp frosén i glasen, garnera med en bit av citronskalet, skvätt över Campari och servera!

Välkomna till mitt lilla magiska krypin. Mitt namn är Angelica Tärnsby en kreativ tjej som valt att sticka ut ur mängden ”modebloggare” genom att inspirera på mitt egna unika sätt. I min blogg kommer du som läsare kunna gotta dig i allt från glamourösa event / premiärer & galor till färgsprakande outfits och en hel del hud. Samarbetar med dom flesta klädkedjorna och har valt att inspirera mina läsare ”in my own kind of way”. Häng med på ett färgsprakande party där dresscode inte är ett måste. Mode ska vara roligt och personligt. Kontakt: Angielakna@live.se Instagram 19,4K: @jellicas.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *