Alla hjärtans dag - kärlek är respekt 

  Tankar / känslor

  Alla hjärtans dag idag, en dag som jag personligen tycker är onödig. Varför? För kärlek är inget som behöver en dag till att uppmärksammas. Kärlek är något som bör vara en självklarhet varje dag mellan olika typer av relationer - vänner, familj, pojkvän/flickvän. Alla hjärtans dag sätter en onödig press på personer att dom måste prestera.


  Men när vi ändå är inne på ämnet kärlek - Vad är kärlek för dig?


  För mig har kärlek aldrig handlat om sex exempelvis. Många förknippar relation till just det, men glömmer bort vad som egentligen stärker sin partner. För min del har det alltid handlat om att bli bemött i mina känslor. Att bli tagen på allvar och lyssnad på är så otroligt viktigt. Att kunna se en människas känslomässiga behov är trygghet för mottagaren. Jag skrev ett inlägg om det här med känslor för någon vecka sedan och jag slår fortfarande ett slag för att man aldrig ska förminska känslor eller ignorera dom.

  Om jag är i en relation där mina känslor alltid ska sopas under mattan eller att jag i slutändan ska sitta med skuldkänslor för att jag vågar vara i kontakt med dom - då är det inte kärlek för mig. Ens partner ska ALLTID ha som störst intresse hur du mår och känner. Den dagen du känner att din partner slutar lyssna och inte har intresse i dig och ditt mående - Gå vidare! Vad har du och hämta i en relation där du blir inlåst i en negativ bubbla där du ska betvivla alla känslor som kommer till dig.

  Betvivla aldrig dina känslor! Om du mår dåligt över något så finns det alltid en rot till känslan. Och det är sånt här som enligt min mening är det viktigaste i våra relationer. Vi måste vara lyhörda och bry oss. För om vi inte gör det kallas det inte kärlek, då är det ett fördriv av tid där vi aldrig kommer utvecklas som människor.

  Jag vet att mitt inlägg inte blev ett gulli gull inlägg som alla andra kanske publicerar en dag som denna. Men sanningen är den att det är så många som sitter i relationer som kommer göra dom besvikna idag. Så många tankar och funderingar kommer cirkulera i många huvuden en dag som denna "eftersom vi satt den pressen med alla hjärtans dag". För mig är det istället viktigt att plantera en liten tankeställare hos de läsare jag har som kanske känner sig förvirrade i sina relationer. Kärlek = respekt varje dag !


  Gillar

  Kommentarer

  Miahacklin
  Miahacklin,

  Vilken bra text. Jag blir mer o mer imponerad av dig ju mer jag läser, du e fan min idol😀💝

  nouw.com/miahacklin