Den vägen jag valt att gå

Min livsresa

Jag vågar faktiskt med stolthet skriva av mig om mitt mående just nu. Jag har för första gången på så många år börjat hitta mig själv igen. Inte för att jag lever så speciellt annorlunda, utan för att jag börjat öppna mina ögon för livet runt mig och även vågat blicka på mig själv och förändra mindre bra egenskaper som jag inte kan bära med stolthet. För inte alls så längesen var jag hela tiden i centrum för en massa drama. Jag ordagrant skäms över att jag var den personen *usch*. Det finns verkligen ingenting mer oattraktivt än vuxna människor som livnär sig på tjafs och bråk dagarna i ända och som tävlar mot andra människor om vem som är störst och bäst. Att kunna titta sig själv i spegeln och ge sig själv en utskällning kan ha varit det bästa jag någonsin gjort. Sedan jag la locket på med all skit så har mitt mående förändrats så mycket. Jag är glad, jag är positiv och jag märker även hur människors syn på mig har förändrats massor. Folk är mer positiva gentemot mig istället för att snacka om alla misstag jag gör. Den känslan är ovärderlig.

Jag har blivit en bättre och mer lyhörd mamma till mina pojkar och det kan vara det bästa med allt. Jag har även fått genuina vänner som glädjs åt mitt välmående och som inte förväntar sig någonting av mig och konstant behöver mig när dom skapat sig själva problem.

Jag vet att det finns människor som aldrig skulle glädjas åt att jag valt att förändra mig själv till en bättre version. Många skulle nog hålla kvar vid gamla Angelica med näbbar och klor, kalla det dubbelmoral, printa mina inlägg jag skriver för att snacka skit. Låt dom ! Bara för man betett sig fel under en längre tid i livet betyder det inte att man inte kan få ett wake up call och förstå att man gör fel. När man börjar förstå hur fel man egentligen agerat så kan man bara jobba på att bli en bättre människa. Lägga skit på hyllan och värdera saker annorlunda. Se på sin omgivning med andra ögon och ha mer ödmjukhet mot människor. Jag önskar att mitt val istället kunde inspirera andra att göra samma sak, för måendet som kommer på köpet är verkligen den bästa känslan.

Det är den vägen jag går idag. Jag vill i så stor utsträckning som det går jobba för att bli en mognare Angelica som inte livnär mig på skit. I slutet av dagen har sånt bara bidragit med dåligt mående. Jag inser idag när jag mår så sjukt bra att allt handlat om ett självhat och osäkerhet som gjort att jag dragits till negativitet. Ingen människa som mår bra och älskar sitt liv har behov av att livnära sig på negativitet och tävla med andra hela tiden. Är man trygg där man står så finns inget behov av att störa sig och söka bekräftelse. Mår man bra så finns inget behov av att dra med sin omgivning in i drama hela tiden, tvärtom så vill man skydda sina vänner osv. från att dras in i skit.

Jag har mycket kvar att lära, har mycket kvar att jobba på. Men jag har åtminstone tagit tjuren vid hornen och satsar på mitt välmående idag och resultaten är över förväntan. Ibland måste man bara bestämma sig för hur man vill må. Och om vägen till välmående och lycka kräver uppoffringar och en hård genomgång av sig själv så måste man vara villig att göra den resan.


Gillar

Kommentarer

Miahacklin
Miahacklin,

Så underbart att du en här igen <3 jag älskade "den gamla" Angelica men jag älskar ännu mer den nya!! Du har alltid haft självinsikt tycker jag o du en en klok kvinna - det e underbart att få följa dig o din resa. En kram åt dig o dina killar <3

nouw.com/miahacklin