Utmattningsyndrom - ett levande helvete

I snart 2 år nu har jag levt med en extrem utmattning. Det var i November förra året som jag kollapsade totalt och kunde inte kliva upp ur sängen på närmare 4 månader "det är sant". Barnen fick mannens familj rå om, vilket kändes som det största misslyckandet i världen. Hur mycket jag än ville resa på mig och vara produktiv och närvarande, så hade psyket helt enkelt stängt av kroppens signaler. Signalerna hade funnits där 1 helt år innan det small till ordentligt. Jag började backa från att gå på event, hade svårt att säga nej och var så lättpåverkad då psyket var skört. Jag kände mig bitter dagligen och tappade glädjen i allt jag normalt sett älskar. Jag förstod att jag var i en svacka, men aldrig hade jag kunnat tro att "jag" av alla skulle braka under isen så hårt som jag faktiskt gjorde i November 2018.

Jag har alltid varit driven, alltid varit den som ställer mig upp på benen när något har knockat omkull mig. Det har inte legat i min natur att ge upp, att visa svaghet. Det är mig alla kommit till när dom haft problem, det är jag som hållit alla andra över ytan när dom är påväg att drunkna. Men nu var det min tur att känna på hur det verkligen känns när styrkan sviker. Jag fick offra min roll som mamma under en lång period "det sved så mycket". Jag grät mig till sömns varje kväll - hur kunde jag? Men jag hade mina vänner och min man där som hela tiden visade mig att det var okej att vara svag och våga be om hjälp. Men känslan av misslyckande gnagde i mig ändå. Jag är inte van att be om hjälp, jag klarar mig alltid på egen hand.

Jag har succesivt börjat ta mig ur den här enorma utmattningen, men jag har en lång väg kvar "om jag någonsin kommer bli riktigt återställd". Jag är fortfarande skör. Har dagar som är extremt trötta, medan andra rullar på med tonvis av motivation och ork. Jag har fått lära mig "mot min vilja" att lyssna på kroppens signaler. Jag förstår idag att jag inte kan vara superwoman i alla situationer, det är okej att brista mellan varven. Man kan inte både vara den perfekta mamman, influensern, redaktören, fästmön, vännen 24/7. Ibland får man helt enkelt acceptera att man bara duger som man är, allt behöver inte ligga på topp alla gånger. Jag har många gånger svårt att sänka min ribba, sätter den oftast för högt och har stora mål jag vill uppnå på kort tid - Livet funkar inte så.

Jag är så tacksam att livet börjar komma tillbaka med babysteg, jag har fler bra dagar än jag har dåliga, och jag har börjat släppa det dåliga samvetet att inte alltid räcka till.

Utmattningsyndrom är verkligen det värsta som hänt mig. Inte ens min diagnos Bipolär har tyngt mig så djupt som denna situation i livet gjort. Jag önskar inte ens min värsta fiende att genomlida en sån här lång och plågsam period jag gått igenom. Att knappt orka ta sig ut genom dörren, att tappa inspirationen för matlagning, motivationen att göra roliga saker ihop med sina älskade barn, att känna sig lyckligt lottad i sin relation. Nä usch.

Jag har även insett hur viktigt det är att jag som syns väldigt mycket ute i offentliga sammanhand, driver ett eget nätmagasin ihop med min man @samyleek och min vän @Josefineofficial ​osv. vågar tala öppet om detta problem, och även berätta om diagnosen jag har. Men jag vill berätta på ett inspirerande och motiverande sätt, inte på ett sätt som tynger ner och skänker känslan av "omöjligt". Jag vill visa alla i samma situation att det "går" trots att det känns omöjligt. Därför tänker jag fortsätta skriva av mig mellan varven om allt som rör dom negativa delarna i mitt liv också.

Till alla er som lider av någon form av psykisk ohälsa - Lyssna på kroppens signaler, det är så otroligt viktigt. Förr eller senare kommer psyket sparka bakut och knocka dig. Det spelar ingen roll hur starka vi är, hur motiverade eller lyckligt lottade ekonomiskt, alla kan hamna på botten av sin psykiska hälsa om vi inte tar hand om den.

Kärlek till er alla


#psykiskohälsa #psykiskhälsa #utmattningssyndrom #utmattning #utmattad #bipolär

Gillar

Kommentarer

princesstyra
princesstyra,
<3 kämpa på!
nouw.com/princesstyra
IP: 82.99.3.229