Var blind så länge

Min livsresa


Ett kvälls inlägg som omväxlings skull. Lördag idag och jag har varit barnledig hela dagen och även i morgon "söndag". Saknar mina pojkar redan faktiskt. Jag är så tacksam mot livet just nu, jag har äntligen börjat hitta mig själv. Och det största av allt är att jag hittat min mammaroll på riktigt. Det har tagit mig en lång tid att växa in i den rollen. Jag har börjat inse hur mycket yttre omständigheter stått i min väg. Jag har varit blind så länge och lagt enormt mycket skuld på mig själv när jag inte lyckats hitta min roll här i livet. Men nu ser jag och förstår jag hur människor runt mig varit en stor stoppkloss för min utveckling, min lycka och min hälsa. Jag har hela tiden piskat mig själv och trott att allt är mitt fel, att det är jag med min diagnos som varit problemet.

Jag har hela tiden fått höra - Angelica orkar inte, Angelica mår inte bra, Angelica är i depression, Angelica, Angelica, Angelica. Folk har hela tiden kritiserat allt dom senaste åren. Har det inte varit min roll som mamma, så har det varit vad jag gör på sociala medier, vad jag gör på min fritid och mycket mer. Men ingenstans i all denna kritik har folk ställt frågan: Hur mår du? Ibland har jag velat skriva av mig, men osäkerheten pga. all kritik har gjort att jag skriver för att snabbt radera. Folk kom verkligen åt mig i den känsligaste perioden i mitt liv och dom utnyttjade verkligen den tiden till max. Det spelade ingen roll om människor såg svart på vitt hur dåligt jag mådde, hur jag successivt började ta avstånd från allt jag verkligen älskade och hade lagt så mycket tid och energi på. När jag tappade allt och förlorade precis allt jag kämpat så hårt för, då tystnade kritiken men aldrig kom frågan "hur mår du".

Jag kan med handen på mitt hjärta säga att jag aldrig känt mig älskad av den omgivning jag haft. Det känns som jag bara dugit något till när jag ger allt jag äger och har. Men när jag inte kan ge mer så är man inte i behov av mig längre. Men jag har äntligen vaknat upp, jag har börjat se mönster i saker och ting som jag aldrig sett förut. Saker jag ställt frågan kring så många gånger utan att finna svar på, står nu klart och tydligt framför mig.. Wow var det så simpelt? Svaret på min fråga VARFÖR, är såklart - Du har aldrig varit älskad och accepterad för den du är. Såklart !!!

Jag är så olik den omgivningen jag haft. Anledningen att jag skriver haft är för att den inte är en del av mitt liv längre. Jag håller så mycket avstånd jag kan från allt som påverkat eller påverkar mig negativt. När olikheterna blir så påtagliga så finns det bara en vettig sak att göra - gör slut på relationerna !

Men här står jag nu idag, ensam i mina utmaningar starkare än någonsin innan. Om det hade varit min psykiska ohälsa och jag som person som varit problemet i alla dessa år så hade jag varit längre ner på stegen idag än då. Men jag har börjat klättra uppåt och åter igen fått tillbaka mitt välmående. Därav kan jag med hundra procent säkerhet säga att det ÄR omgivning och yttre omständigheter som varit orsaken till mina downs. Jag har försökt att sätta ord på detta förut, men har blivit bemött med kritik vilket gjort att jag dragit mig undan och isolerat mig från omvärlden istället. Det bästa med den här ögon-öppnaren är att ingen kan påverka mig. Man kan vara på mig dagligen, men jag kommer inte vika av från den väg jag går på nu... Jag är så otroligt glad och tacksam att jag börjat hitta tillbaka till mig själv igen "den tjej som jag länge saknat och letat efter".

Det viktigaste i livet är inte vad andra människor tycker och tänker om mig, det viktiga är att jag är stolt över mig själv och är tillfreds med mitt liv.


Gillar

Kommentarer

Inger
,

Vill bara säga en sak efter att ha läst ditt inlägg. Håll kvar denna känsla! Skriv ut inlägget och ta fram och läs det igen om de gamla tankarna kommer tillbaka!

Lycka till med ditt nya liv!

Miahacklin
Miahacklin,

Wow. Vet inte vad mer jag ska säga, wow. Du inspirerar mig verkligen till att sträva framåt i mitt liv o kanske oxå hitta tillbaka till mig själv. Tack för alla dina underbara texter här, älskar att kika in här❤❤

nouw.com/miahacklin