Debatt

Cissi Wallin, jag kommer KÖNA sönder mina Dudes

Något jag på riktigt river av mig håret av är såna som Cissi Wallin “super feminister” som går igång på det här med våra könsroller. Dom vill neutralisera våra kön och manipulera in i våra huvuden att det inte finns något hon eller han, utan att “hen” är det enda rätta.

Jag spyr på ordet hen, det är de värsta ord jag vet. I min värld och många andras “större delen av världen” så finns det två kön “man och kvinna”. Att vi sen har olika sexuella läggningar är en helt annan sak. Det finns en liten procent människor som föds utan att kunna identifiera sitt kön och dom kallas intersexuell, men blanda inte ihop den procenten med “män och kvinnor”, för vi föddes med ett kön mellan benen som vi kan identifiera oss med. Att vi ska manipulera våra barn till att tro deras kön inte har ett namn är ju bara sinnessjukt enligt min mening.

 

Att vara intersexuell innebär att man föds med inre system eller yttre könsdelar som inte är enbart manliga eller kvinnliga. Det gör att man vid födelsen inte kan avgöra barnets kön. Läkare använder ofta begreppet störd könsutveckling eller DSD, disorder of sex development.

 

Bortsett från dessa intersexuella personer så har vi pojkar och vi har flickor. Jag är mamma till två pojkar och kommer aldrig någonsin att manipulera dom till att tro något annat. Charmen med oss människor är att vi är olika både till utseende och kön. Vi är skapta på två olika sätt för fortplantningens skull. Kvinnor och män skiljer sig åt på många olika sätt och det finns forskningar som bevisar det, det är alltså inte bara våra kön som skiljer oss åt.

Jag blir så förbaskat trött på alla dessa extrem feminister som förvränger världsbilden och skriker rakt ut för att vi köper prinsessklänningar till flickor och fotbolls tröjor till pojkar. Låt varje förälder själv få avgöra vad som vill klä sina barn i. Dom flesta ser på sina pojkar “som pojkar” och flickor som “flickor”, och kommer aldrig kalla sina barn för hen. Vill föräldrar köpa blåa kläder till sina pojkar och rosa till sina flickor så är det inte din ensak. Du sitter och skriver i ditt inläggom presenten du fick till din 2 åriga pojke som fick dig att gå igång eftersom den var blå och hade texten dude på. Otacksamma människa, tacka för presenten istället och se det fina i att någon la sin tid och tanke på din pojke “förlåt din hen”.

Mina fantastiska pojkar har snoppar, jag klär dom i pojk kläder och när dom växer upp kommer dom att dra på sig basröst och skägg. Jag kommer vara stolt att vara mamma till två fantastiska MÄN. Jag kommer däremot lära mina pojkar rätt och fel, lära dom att respektera alla människor för vad dom är. Jag kommer även lära dom att flickor / kvinnor är lika mycket värda som dom är och bara för dom är pojkar betyder det inte att dom har rätten att trycka ner andra könet. Jag ska inte behöva köns neutralisera mina pojkar för att vi har problem mellan könen, jag lägger hellre min tid och energi på att lära mina pojkar rätt värderingar som kan lösa de problemen.

// Over and out från mamma till två POJKAR och kvinna till en MAN

Angelica Tärnsby

Välkomna till mitt lilla magiska krypin. Mitt namn är Angelica Tärnsby en kreativ tjej som valt att sticka ut ur mängden ”modebloggare” genom att inspirera på mitt egna unika sätt. I min blogg kommer du som läsare kunna gotta dig i allt från glamourösa event / premiärer & galor till färgsprakande outfits och en hel del hud. Samarbetar med dom flesta klädkedjorna och har valt att inspirera mina läsare ”in my own kind of way”. Häng med på ett färgsprakande party där dresscode inte är ett måste. Mode ska vara roligt och personligt. Kontakt: Angielakna@live.se Instagram 19,4K: @jellicas.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *