Tankar / Känslor,  Vardagligt

Skulle vilja flytta från Sverige

Hej finisar, klockan har redan hunnit bli 17 och jag har haft fullt upp med barnen hela dagen. Vi har lekt, dansat, badat och bara haft en sån där härlig dag ihop. Samir tog ut dom en stund medan jag ordnat med middagen, det blir lax i ugn. Humöret är fortfarande på topp och energin är bättre än den varit på länge. Vet inte om jag är på väg in i en manisk period igen, dom senaste nätterna har jag somnat sent och ändå vaknat tidigt “det brukar vara ett tecken”. Men hellre en sån period än den här långa energilösa som jag haft. 

Igår kom vi in på lite diskussioner om landet vi bor i. Sverige är verkligen inte vad det en gång varit. Det finns ingen gemenskap kvar i det här landet, allt har blivit uppdelat och bara en massa regler på vad folk får göra och inte. Jag skulle inte ha något emot att flytta utomlands faktiskt, bo i ett land som kanske inte är lika strukturerat, men som är så mycket mer avslappnat och där människor är trevliga mot varandra. Svenskarna är så sjukt tillbaka dragna och vi ska inte tala dom den svenska svartsjukan. Det är svårt att vara sig själv i ett land där befolkningen inte accepterar människor som sticker ut. Här dömer vi ut varandra istället för att inspireras, vi klagar istället för att slappna av och sköta vårt egna, vi ser ner på folk som har sånt vi själva inte har osv. Mentaliteten här i Sverige är så dö trist och samhället utvecklas inte åt rätt håll, tvärtom. Det pratas om att alla ska vara fria här, kunna vara sig själva och ha åsiktsfrihet. Det låter bra, men det är ett skämt. Får jag chansen under livet att ta familjen och flytta till något varmare land där människor ler när dom kliver utanför dörren, då tar jag chansen direkt. Spanien tilltalar mig väldigt mycket faktiskt. Efter dom gångerna jag varit där har jag bara blivit positivt överraskad. Människor är trevliga, dom tar dagen som den kommer och stressar inte. Vädret är fantastiskt och naturen runt om är precis så som jag vill ha det. Man kan ha en liten sommarstuga ute i skärgården här i Sverige så man kan åka hit på sommaren och njuta. Vem vet kanske dyker chansen upp, vet att jag pratade om att leta något boende sist jag var i Spanien. Morfar och Inger var villiga att hjälpa till att ha ögonen öppna om nått skulle dyka upp. Hade varit underbart och jag tror familjen hade mått så bra av att komma bort från Sverige. // Well nu är det dags att äta middag, ha det bäst

 

Angelica Tärnsby

Välkomna till mitt lilla magiska krypin. Mitt namn är Angelica Tärnsby en kreativ tjej som valt att sticka ut ur mängden ”modebloggare” genom att inspirera på mitt egna unika sätt. I min blogg kommer du som läsare kunna gotta dig i allt från glamourösa event / premiärer & galor till färgsprakande outfits och en hel del hud. Samarbetar med dom flesta klädkedjorna och har valt att inspirera mina läsare ”in my own kind of way”. Häng med på ett färgsprakande party där dresscode inte är ett måste. Mode ska vara roligt och personligt. Kontakt: Angielakna@live.se Instagram 19,4K: @jellicas.se

2 kommentarer

 • Tamara.S.

  är inte heller förtjust i att bo i Sverige. Som du skriver den svenska avundsjukan och alla konstiga regler som inte gör oss lika fria längre.Skulle också flytta om jag fick den chansen.

  • Angelica Tärnsby

   Angelica Tärnsby

   Håller fullständigt med dig.
   Nya rök lagen är ett exempel på hur vi stöter bort en grupp människor ur samhället pga. sämre vanor.
   Vi har redan stängt ute andra personer med viss problematik i ryggsäcken, vart kommer vi sluta någonstans?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *