Psykisk ohälsa,  Tankar / Känslor

Hide and seek

Vaknade mitt i natten eftersom jag la mig redan 20.30. Under gårdagen var jag så slut i kropp och själ att jag inte kunde tänka på annat än att få lägga mig på sängen och bara stänga av omvärlden. När man varit så psykiskt urpumpad på all energi och ork i över 16 månader så är vägen tillbaka lång och ibland smärtsam. Jag har bra dagar mellan varven, men ibland knackar tröttheten på och signalerar till kroppen att jag inte är återställd än. Jag försöker verkligen på alla sätt jag kan “psykiskt” att fokusera på bra saker och sånt som jag vill göra med mitt liv. Jag har en rätt tydlig bild av vad jag vill, men stundvis är det svårt att vara allt för produktiv eftersom den fysiska orken tagit stryk ordentligt. Utmattningssyndrom och kronisk stress är ett levande helvete. Det känns som en never ending story. Ibland känns det som man börja läka för att andra sekunden känna sig lurad, det är som en hide and seek lek i i kropp och själ.

Jag blickar konstant på mitt liv now days, går tillbaka i tankarna, försöker lägga ihop 1+1 för att förstå vad som lett till att jag blivit den jag idag är. Jag känner att den jag är blivit begravd under en stor hög med dåliga beslut och negativ energi. Men jag tror samtidigt att det här kan vara ett bra wake up call för min del. Jag har aldrig riktigt tittat tillbaka på livet, funderat över mina val och vilka situationer jag satt mig i. Det här är första gången jag verkligen använder hjärnan att tänka på mig själv och värdesätter min framtid “även om dagsläget är en aning orkeslöst”. Jag har insett mycket, framför allt att jag behöver ta tag i många jobbiga beslut för att kunna förändra livet så det gynnar mig istället för rinna mig ur händerna. Ni som följer mig vet att jag skrivit många inlägg om mina tankar och funderingar kring den här utmattningen och vad som ledde till den. Ni vet hur jag filosoferat på vad jag fyllt mitt liv med, vilka människor jag öppnat dörren för, och hur jag behövt putta ut många och stänga den igen. 

Att reda upp i saker, se över sina relationer till människor är inte något man gör över en natt, det är en lång process. Många gånger känner man ett impulsivt ryck och vill be alla dra åt helvete, men sen lugnar man sig och inser hur viktigt det är att fundera riktigt noga över vilka som dränerar ens livslust och energi. När man lever i utmattnings tillstånd är det lätt att tro alla suger ut ens energi och vilja be alla dra, därför är det viktigt att fundera noga. Jag har brutit kontakten med många “flera gånger”, ibland har jag gett folk en till chans tom. flera. Den här gången är det annorlunda. Dom jag valt att sålla ut ur mitt liv har ingen väg tillbaka. Jag har bestämt mig för att göra mig av med precis allt som påverkar mig negativt, så jag kan börja fylla den platsen med positivitet, energi och ork istället. Det kanske tar mig flera år till, men det är värt om resultatet blir att jag finner mig själv igen och kan fylla mitt liv med bra energi och lycka. 

Bara för man stänger dörrar så vaknar man inte upp dagen efter som en ny positiv människa. När man tömt det negativa så lämnas man oftast med känslan av tomhet och en aning förvirring. Man har tappat sig själv på vägen, kanske inte litar på sina egna instinkter eftersom man låtit andra påverka vardagen, självförtroendet kanske ligger på botten och man har en lång väg framför sig att jobba upp sig själv. Men det finns bara ett sätt att bygga upp sig själv på nytt, och det är att ta kontrollen över sitt liv och våga bryta dåliga mönster för att ersätta dom med bra.

Lite tankar såhär mitt i natten

Välkomna till mitt lilla magiska krypin. Mitt namn är Angelica Tärnsby en kreativ tjej som valt att sticka ut ur mängden ”modebloggare” genom att inspirera på mitt egna unika sätt. I min blogg kommer du som läsare kunna gotta dig i allt från glamourösa event / premiärer & galor till färgsprakande outfits och en hel del hud. Samarbetar med dom flesta klädkedjorna och har valt att inspirera mina läsare ”in my own kind of way”. Häng med på ett färgsprakande party där dresscode inte är ett måste. Mode ska vara roligt och personligt. Kontakt: Angielakna@live.se Instagram 19,4K: @jellicas.se

4 kommentarer

 • Anonym

  Vilken gripande text ❤️❤️❤️
  Hoppas att ditt mående ska bli bra snart och att du rensat ur dina demoner för att komma vidare i livet.

 • Mia

  Du är stark och kommer med tiden att återhämta dig ska du se.
  Jag har själv varit offer för utmattning under flera år och jag fick precis som du bryta alla gamla dåliga mönster för att ta mig ur det tillståndet.

  massa lycko önskningar //
  Mia

  • Tack det tror jag med, bara jobbigt när man måste ta tjuren vid hornen och erkänna för sig själv att vissa saker inte funkar fast man önskar dom gjorde det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *