Tankar / Känslor

Saknar den “riktiga” känslan för livet

Något jag tänkt på väldigt mycket senaste tiden är att jag saknar känslan av livet. Jag tänker tillbaka på livet, känslan när jag tog en höstpromenad, känslan att ligga på en brygga i skärgården och sola, doppa sig i havet, känslan att åka båt, känslan att skåla och skratta ihop med sina vänner, känslan när tjejerna kommer över på vin kväll, känslan att dricka en kopp te på kvällen framför ett bra program på tv, känslan att julpynta hemmet, känslan att se fram mot sin födelsedag, känslan att vakna upp på morgonen och se fram mot dagen, känslan hemma när man gjort fint, känslan att ta en skön promenad i naturen, känslan att luta sig tillbaka i soffan och prata med en god vän i telefon, känslan att dricka en take away kaffe på väg till tunnel banan, känslan att somna till ljudet av tunnelbanans tjut på perongen.

Jag saknar känslan för livet idag, jag trivs inte där jag bor, längtar tillbaka till det enda som varit ett hem för mig “Stockholm”. Jag saknar tiden ihop med vänner, jag saknar orken att ta sig ut på en avslappnande promenad och andas frisk luft, saknar somrarna när jag spenderade tid ute i skärgården och hade det sådär somrigt, sena kvällar på altanen, vattnet, mygg rökelser, kluckandet av Östersjön som slår upp mot klipporna, båtturerna ut till kobbarna med grill, bad och dryck. Ingenting är som det en gång varit. Mitt liv har inte gått åt en positiv riktning, det är mer dött. Jag gör inte dom här sakerna längre. Min energi har varit helt död att jag dragit mig från allt som hör livet till. Har fyllt mitt liv med meningslösa människor som inte har några drömmar och visioner, som är bittra och negativa – Det har smittat av sig på mig som annars är en glad tjej som alltid älskat att omge mig med människor “med lite egentid mellan varven”. 

Mitt stora mål nu när jag börjat repa mig succesivt från utmattningen är att återfå kontrollen av mitt liv. Jag vill leva igen, jag vill inte sitta i den här deprimerade betongbunkern med en massa negativa människor runt om kring som hatar livet. Jag vill öppna mina dörrar för positivitet och skratt. Jag vill få kontroll på mina dagar, vad jag fyller dom med, tiden med vänner, ekonomin – Allt helt enkelt. Jag har äntligen börjat ta tag i hemmet för barnens skull. Jag hoppas bara att allt jag gör nu inte ska smittas ner av negativitet. Jag är en sån som tror på att depressioner och dåliga energier sätter sig i hemmets väggar. Jag har gjort allt i min makt för att måla över den energin och bygga på med positiv istället. 

En livsförändring sker inte över en natt, det är jag väl medveten om. Det kan ta månader tom. år. För mig är det dock ett gott tecken att jag börjat tänka tillbaka på den där riktigt känslan för livet och känner saknad för den. Tack vare den enorma saknaden så har jag ett tydligt mål att jobba efter. Innan har allt gått i en snabb hastighet och jag har inte hunnit med att stanna upp och fundera över vad jag vill och hur jag känner samt vill känna, därför har jag haft svårt att gå igenom den förändringen. Men idag känner jag och vet. En del förändringar har jag redan lyckats göra och andra kommer kräva massa energi och jobb. Många människor har jag stängt dörren till och har fortfarande vissa kvar. Det får helt enkelt ta sin tid, det viktigaste är att jag når mitt mål förr eller senare. 

Angelica Tärnsby

Välkomna till mitt lilla magiska krypin. Mitt namn är Angelica Tärnsby en kreativ tjej som valt att sticka ut ur mängden ”modebloggare” genom att inspirera på mitt egna unika sätt. I min blogg kommer du som läsare kunna gotta dig i allt från glamourösa event / premiärer & galor till färgsprakande outfits och en hel del hud. Samarbetar med dom flesta klädkedjorna och har valt att inspirera mina läsare ”in my own kind of way”. Häng med på ett färgsprakande party där dresscode inte är ett måste. Mode ska vara roligt och personligt. Kontakt: Angielakna@live.se Instagram 19,4K: @jellicas.se

2 kommentarer

 • Inger

  Vill bara säga att du har verkligen förmågan att beskriva en känsla!
  Du har fått en gåva! Och gjort något bra av den.
  Har sagt det förut, men igen, tappa inte greppet!
  Kram
  Inger

  • Angelica Tärnsby

   Angelica Tärnsby

   Tack älskade Inger, dina ord betyder verkligen så mycket.
   Tack för alla grattis hälsningar till barnen, har inte haft morfars nummer, hade velat ringa er på Viber så ni fick se barnen. Hoppas verkligen att vi som familj snart kan komma ner och hälsa på er, saknar er fruktansvärt mycket <3

   Kramar i massor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *