Bästa vännens son blev strypt i skolan, hamnade på akuten - Det räcker NU!

Jag är på riktigt arg och förtvivlad. Jag läste min bästa vän @Bellzi blogg den här morgonen "kul att hon bloggar igen", men mindre kul att läsa hennes inlägg denna morgon. Jag satte kaffet i halsen och kände bara - Nu får det fan vara nog!

Hennes mellersta son har fått utstå mobbing i skolan under en längre tid, jag vet då vi pratat om detta i telefon så många gånger. Men nu har det verkligen gått för långt. Igår fick hon ta sig till akuten då en annan elev i skolan tagit stryptag om hennes äldsta son och släppte inte taget så han började skifta färg i ansiktet. Såhär skriver Bella på sin blogg:

- Inte nog med att min mellersta son har blivit påhoppad ev ett par grabbar på skolgården , slagen och sparkad, nu har min äldsta son blivit utsatt av en annan elev och det slutade med att vi satt på akuten igår sent på kvällen. Han hade bivit strypt av en annan elev och tom läraren kunde inte få loss greppet från min sons hals. Allt detta för att min son bad honom flytta på sig från hans skolbänk. Han blev kallad för "jävla bögjävel" ett antal gånger varpå min son då förklarade att han inte är en bög för att han har en flickvän och att han frågade eleven om han har nåt emot bögar.Han förstår inte varför man ska använda det ordet som ett skällsord. Sånt blir han väldigt arg över. ( stolt mamma) eleven började då skrika att hans flickvän är död och där nånstans började eleven strypa honom och dom hamnar på golvet. Enligt läraren så pågick detta under en längre stund och han började skifta färg i ansiktet. Läraren fick panik då hon inte fick upp strypgreppet och sprang och hämtade en annan lärare. Som tur va så släppte han greppet då, annars vet jag inte hur det hade gått för min pojke.

Vi har diskuterat det här så många gånger och det verkar inte som att något blir bättre. Även hennes 8 åriga dotter blir utsatt, kallad för tjock och ful. Hallå vart är vuxen världen när den behövs?? Att mobbing funnits i alla tider vet jag och enligt mig kommer den inte gå att bekämpa. Kommer alltid finnas både barn och vuxna som dagligen utsätter andra människor för hat och våld. Men hur ingriper samhället? Bella har vid flertal tillfällen berättat hur hon med bestämda steg tagit sig till skolan, suttit i upprörda samtal med lärare, men inget har blivit bättre.

Om ni så ska sätta er lunch raster åt sidan SÅ GÖR DET, jag skiter fullständigt i vad ni har för ursäkter när ni inte har ögonen med er kring de som händer på skolgårdarna, i kapprummen osv. gör något. Man kan ju börja med att stänga av de barnen som inte kan sköta sig i skolan istället för att låta dom utsatte bli hemma sittandes i rädsla för att gå dit. Vårt system i Sverige är åt helvete om ni frågar mig. Allt ser så jävla bra ut på utsidan, men skrapar man lite så finns där bara skit under.

Läs hela Bellas inlägg här .
Usch va arg jag är.

Gillar

Kommentarer

Familjelivmeddiagnos
Familjelivmeddiagnos,
Hej fina skönt att ha dig tillbaka här ♥️♥️♥️
Men herregud va är det jag läser 😱😱
Det här är ju sinnesjukt, hon borde få till media med detta och sätta skolan på plats, jag blir skogstokig.
Läste nyligen om en lärare som vart hotad till livet av 3 elever, bara för att hon gick till rektorn då tjejerna kom drogpåverkad till skolan.
Jag blir så förbannad på riktigt och rädd för mitt barns framtid i skolan.

Va händer med samhället, ingen vågar göra något eller säga något för då blir man anmäld eller hotad eller ännu värre man blir kränkt.
Ne jag har tappat ord, något måste göras annars kommer det bara bli värre.
Såhär var det inte när jag gick i skolan, då hade man respekt för läraren och sina klasskamrater, och hade man inte det och inte lyssnade på läraren då åkte man ut med huvudet före kan jag lova. Men idag är vi på tok för mesiga och lättkränkta.. 🤦‍♀️🤦‍♀️


nouw.com/familjelivmeddiagnos
Jenny
Jenny,
Som lärarstudent kan jag säga att lärare OFTA inte får raster, för de VÄLJER att finnas bland eleverna. Skyll inte på LÄRARE när det är våra iditoer till politiker som bakbinder deras händer. Jag vet mycket väl vilket yrke jag valt, och detta pga den mobbning jag själv utsatts för. MEN jag är också medveten om pressen från föräldrarna, från samhället, MEN INGEN HÖR OSS!!! Ge oss resurser, ge oss MÖJLIGHETER att agera utan att bli anmälda. LÄRARE FÅR INTE STÄNGA AV ELEVER HUR SOM HELST, alla går över huvudet på lärare. Vi ska egentligen ha mycket högre lön för när jag är utexaminerad vet jag mycket väl att jag kommer ägna min fritid åt att lösa saker som FÖRÄLDRAR borde ha högsta ansvaret för. Skyll på politikerna, och inte generellt på lärarna. Tack.
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229