​Bloggportal Bluffen - DEL 1

En del av er har säkert läst mina tidigare upprörda inlägg om bloggportalen blogbiz.se och dess grundare som utnyttjat bloggare/personer för egen vinning. Vi har så mycket material och bevis på bluffen att jag inte riktigt vetat hur jag ska spalta upp det hela ”är ingen expert”. Men jag ska göra mitt yttersta för att ni ska få ta del av ALLT och gå igenom bit för bit och försöka göra allt tydligt så ni får ett helhets intryck. Därför har jag valt att dela upp dom här inläggen i ”delar”. Detta är DEL 1 där jag lite snabbt betar mig igenom den röda tråden. Warning för långt inlägg, men det är viktigt att läsa varje mening och se alla prints för att få förståelse.

Läs mina tidigare inlägg: Se kategorin Tankar/känslor/debatter

Ni får jätte gärna dela detta inlägg så fler blir varnade eller skriva ner era egna tankar kring det hela och länka till detta inlägg: http://jellicas.se/bloggportal-bluffen---del-1-36597555

1. blogbiz.se ägdes för ett tag sedan av företaget Digimatic partners vars ägare fanns med under tiden den gamla bloggportalen delacay.se var aktuell, som den nuvarande grundaren påstår var ett fuskbygge. Under augusti 2019 valde blogbiz att ta sig ur digimatic partners och har sedan dess drivits av Blogbiz "grundare". Hur vida blogbiz är uppbyggt låter jag vara osagt, portalen i sig skulle kunna vara rätt uppstyrt.

2. Blogbiz är en bloggportal som öppet erbjuder sina bloggare höjd statistik samt pengar medan dom sover. Kort och gott lockar dom in bloggare genom att säga att dom kommer bli morgondagens kändisbloggare som tjänar pengar i sömnen. Det har även nämnts i ett inlägg hos en av bloggarna att läsarna ska tjäna en slant om dom läser Blogbiz bloggar. Detta ska enligt grundaren till Blogbiz bli en dröm som går i uppfyllelse tillsammans med företagens Bonnier, ExoDox factory och 4code.

Tillsammans har dom även ordnat med event där grundaren berättar att dom bjudit in Sveriges största event bolag som jobbar ihop med Damernas värld , Hänt extra och Se & hör "se & hör finns dock inte längre, utan heter Hänt i veckan". Jag skulle vilja komma i kontakt med detta event bolag och höra hur vida dom ställer sig till allt detta. Kanske vet bloggbevakning vilket som är det största event bolaget i Sverige som brukar ha rätt stor koll på kändis och bloggvärlden.


3. Många av de som bloggat på blogbiz har blivit kontaktade privat på b.la Facebooks portal. Där har grundaren lovat pengar, höga läsarsiffror och vigt in varje person i en värld av förhoppningar att bli morgondagens nästa stjärnbloggare.

Se prints nedan "går att klicka på varje för att förstora"4. Grundaren skapar varje bloggare en wordpress plattform för att få tillgång till bloggverktyget på blogbiz. Grundaren ber även varje bloggare om privata lösenord till b.la bloggportalen för att kunna koppla detta till bloggarna så att deras bloggar kan klättra på listorna även där.

Grundaren har utan tillåtelse klivit in på bloggarnas bloggportals konton och börjat lägga till dom alla som ”vald favorit”. Detta uppdagades då en gammal bloggare som valt att lämna blogbiz kontaktade mig och visade upp en print som visade att b.la mitt magasin hade valt henne som favorit, något vi på Flashmagazine aldrig gjort.

Då vi började söka bland blogbiz bloggarna syntes det klart och tydligt att alla bloggarna under blogbiz började lägga till varandra som favorit på bloggportalen. Om det är bloggarna själva som sysslat med detta låter jag vara osagt, men jag har en magkänsla att dom varit ovetandes om att grundaren klivit in på deras konton och gjort mer än hon fått tillåtelse att göra.

Se prints nedan "går att klicka på varje för att förstora"5. Vi kan även se på grundarens egna bloggportals konto att hon har 179 stycken som valt hennes privata blogg som favorit, och toppar därför listan i Sverige.

Dock kan man se i listan att det är grundaren själv som skapat bloggar och kopplat till bloggportalen för att lägga till sig själv som favorit - Det är alltså bluff siffror. Dom röda understrukningarna på bilden visar b.la personens fake konton. Och resten av listan ska också vara röd-markerad, men det tog en evighet att hålla på med bildprogrammet.

Tar vi bort dessa konton så är alltså grundaren till blogbiz inte så högt rankad som favorit i Sverige.6. Efter att grundaren skapat konton på wordpress bloggverktyg och lagt in olika typer av koder kopplat till blogbiz enligt henne själv, så börjar bloggar som tidigare haft mellan 20-100 besök i veckan växa och få runt 13.000 besök i veckan.

Vi anar att något är lurt efter att grundaren bett alla bloggare om inloggningar till webbhotell osv. se punkt 4.a i inlägget.

En bloggare skriver i sin blogg och får även förklarat för grundaren privat på PM att hon nu kan skryta om sin statistik:

Se prints nedan "går att klicka på varje för att förstora"


Såhär har det varit för alla bloggar på blogbiz. Deras statistik skjuter i höjden över en natt.

Grundaren skriver privat till en annan bloggare:


7. Grundaren har även begärt att varje bloggare ska skriva inlägg på sina bloggar där dom ska länka till både hennes privata blogg samt till bloggportalen. Vi har kunnat se på alla bloggarna att dom lagt upp liknande inlägg.

Efter mailkontakt med ett företag som arbetar som en mellanhand mellan företag och bloggar när det kommer till samarbeten, så får vi förklarat hur systemet på google funkar. Ju fler bloggar som länkar till din blogg, ju högre trust på google får bloggaren och kan därför få fler betalade samarbeten.

Detta har grundaren utnyttjat till fullo för personlig vinning genom att låta alla bloggarna på portalen skriva och länka till just hennes kanaler. Vi kan tydligt se i hennes blogg att de flesta inläggen är betalda samarbeten med länkar till företagssidor. Grundaren har alltså utnyttjat denna situation för att själv dra nytta av betalda samarbeten, något portalen lovat sina bloggare.

Se prints nedan "går att klicka på varje för att förstora"


Såhär ser det ut i dom senaste inläggen på grundarens blogg. Enbart länkar med betalda samarbeten. Inlägget fortsätter på detta sätt sida efter sida. Jag antar att det inte är såhär det ser ut inne på hennes bloggares bloggar, där inlägg efter inlägg är betalda samarbeten ihop med företag?Blogginlägg från Blogbiz bloggare där dom länkar grundaren. Såhär har det sett ut på alla bloggar som ligger under portalen. Vilket stärker misstanken jag skrev om innan.

Såhär har det sett ut inne på alla blogbiz bloggares bloggar. Dom överstrukna orden är grundarens namn och bloggnamn.Ett till blogginlägg:


8. Grundaren har även valt att gå in på bloggars wordpress konton som valt att lämna portalen och raderat kontona helt innan bloggaren fått chans att föra över alla sina inlägg. Bloggaren förlorar därför värdefull trafik som kommer in genom inläggen. Samt samarbeten där företagen hör av sig till bloggarna och ifrågasätter varför deras inlägg försvunnit.

Se mail från företaget Brath här under:En bloggare skriver och berättar hur grundaren tänker ta bort hennes wordpress konto trots att inget på den nya portalen börjar fungera än.

I mitt fall varnade hon inte ens. När hon insåg att jag flyttade över Jellicas.se till Nouw så gick hon utan min tillåtelse in på mitt wordpress konto och raderade allt så jag inte kunde logga in och få över de inläggen som fanns kvar på min blogg. Detta resulterade i att företaget ni ser ovan, kontaktade mig och ifrågasatte varför deras inlägg var borta.9. Grundaren väljer att hota gamla bloggare när dom skrivit om sitt missnöje över portalen och funderingar kring fejkad statistik. Grundaren hotar att svartlista de gamla bloggarna på blogbiz från event bolagen samt sprida privata konversationer ihop om att tysta ner hela situationen.

Enligt bloggare har grundaren varit otrevlig i sitt bemötande samt blockerat konversationer när hon blir ifrågasatt om statistik osv. Grundaren vill inte svara på bloggarnas frågor utan stänger dom ute istället.

Se prints under med både hot på mail samt vad bloggarna berättar om kontakten med grundaren, som varit allt annat än positiv.Konversationen under är grundaren som skriver med en bloggare på portalen. När bloggaren ställer frågor kring bloggen som inte verkar funka som hon vill, blir grundaren irriterad. Vi ser även i konversationen hur bloggaren fått hjälp av en annan bloggare på blogbiz och inte någon support. Sedan blir bloggaren blockerad av grundaren istället för att få svar på sina frågor.En annan bloggare skriver att hon också blivit utsatt för grundaren och att dom varit i bråk. Hon nämner även dom höga siffrorna som jag berättar om tidigare i inlägg punkt 6..10. Grundaren sprider rykten om bloggare till andra bloggare på portalen via privata PM. Grundaren kallar sina gamla bloggare för lögnare, pratar om bloggares diagnoser, får bloggarna att känna sig korkade, samt pratar om sina gamla kollegor med bloggarna och anklagar dom för stöld inom företaget.

En bloggare berättar att grundaren skrivit och varnat henne om en annan bloggare och kallar henne "värsta lögnaren".En annan bloggare berättar hur grundaren pratat illa om både andra bloggare samt en gammal kollega som hon anklagad för att ha lurat bolaget på pengar.

Se prints nedan:Jag väljer att kontakta den gamla kollegan med dessa påståenden, som även hon bekräftar att hennes statistik ökade efter att ha delat länkar på sin blogg med grundaren.

Hon varnar mig även att grundaren kan komma att hugga tillbaka mot mig. Jag antar att hon känner sin gamla kollega bättre än jag gör, och redan i prints ovan har vi sett att både bloggare blivit illa bemötta samt att jag redan hunnit bli hotad ifall jag skriver ut det jag vet om henne.11. Grundaren slår konstigt nog efter mina tidigare inlägg bort sin position i blogbiz och att hon skulle vara grundare. Hon förklarar istället att hon enbart är rekryterare åt blogbiz och kommer att avgå om 6 månader i ett privat mail till mig.

Detta gör allt bara mer misstänksamt. Hur kan en rekryterare ta sig friheten att radera wordpresskonton, be om lösenord till bloggarnas konton, samt utnyttja sin position för att själv växa i trust på google för att Hova in fler egna betalda samarbeten. Har företagen hon påstår sig samarbeta med någon som helst aning om detta?

Har företagen någon aning om hennes hot samt bemötande mot bloggarna på blogbiz portal? På Grundaren "rekryterades" sidor på nätet skyltar hon tydligt om att hon ÄR grundare till blogbiz. Ingen bloggare hittills har varit i kontakt med någon annan person bakom blogbiz.12. Under tiden på som bloggare på blogbiz spamades bloggarna med kommentarer som innehöll pornografiskt innehåll, ca 150 kommentarer om dagen. B.la kunde de dyka upp länkar till barnpornografi. Något jag ställer mig frågandes till om Bonnier, ExoDox factory samt 4 Code eller tidigare bolaget Digimatic partners har haft en aning om.

Det verkar som dom pornografiska sidorna leder in till sajter från länder som Thailand osv. Där även min trafik till bloggen kom ifrån när jag "anade" att min trafik inte var äkta. Idag har Jellicas.se enbart trafik från Norden.13. Grundaren har sedan 2006 cirkulerat på nätet med en mängd olika konton och användare. I sökandet för att få oss en bild av henne dyker det upp en rad kommentarer som grundaren "rekryteraren" skrivit på olika sajter till andra människor.

B.la kommentarer som: Du borde utplånas ensam (hela staden Maras där jag kommer ifrån kommer pippa dig). och du skulle må bra av att vara prostituerad.

Hur kan ett stort företag som Bonnier stå bakom detta??

Se prints nedan:14. Grundaren skriver ofta lögner på sin privata blogg för att framstå som stor som bloggare och entreprenör. Exempel när grundaren skrev ett inlägg om ELLE galan och inbjudan dit och sin relation till Bonnier. Något som Elle galan själva valde att ge svar på i kommentarerna.

Hon skriver även som introduktion på sin blogg att hon varit nominerad i 4 kategorier av Iconfest 2018. Se alla nominerade samt vinnarna av iconfest nedan. Alla med rosa markeringar är vinnare och svarta är nominerade. Ingenstans kan vi hitta grundaren.

Däremot har hon gjort något som alla med en social kanal kunde göra: skapa en röstsida "som även jag gjorde", där ens läsare kunde gå in och rösta för att man skulle ha chans att bli nominerad. Det är två skilda saker. Att skriva ut i sin presentation att man varit nominerad i dessa kategorier är lögn gentemot de företag som vill samarbeta med henne och hennes "nominerade blogg".Här ser ni klart och tydligt grundaren "rekryterarens" presentation utåt för sin blogg som är mest vald som varit i Sverige (läs punkt 5. i inlägget), samt de riktiga nominerade.


15. Grundaren skriver privata mail till mig där hon berättar för mig hur jag är som person, att jag inte vet vad som är rätt eller fel, att jag inte vet vilka mina vänner är, att jag gör saker utan att tänka. Hon kallar mig förvirrad.

Hon berättar även hur fel jag gör i mitt bloggande, att jag är för privat "för utlämnande". Att om hon vore jag skulle hon inte skriva så öppet om sig själv.

Vi ska klargöra en sista sak i detta inlägg nu när den röda tråden visats upp.

1. Det har tagit mig 2 veckor att noggrant gå igenom allt som jag vill få fram i detta inlägg, så jag har inte gjort något utan att tänka mig för, tvärtom har jag tänkt väldigt mycket. Det finns ännu mer saker som jag inte lagt upp i detta inlägg, detta är bara en bråkdel av allt jag har.

2. Jag har stor koll på rätt och fel och allt du gjort som jag visat upp är FEL. Att jag varnar folk för att integrera med dig för att inte själva bli drabbade som många av dina andra bloggare tycker jag personligen är RÄTT. Jag hade kunnat stoppa huvudet i sanden, men jag väljer att inte hålla tyst.

3. Jag är inte förvirrad, jag är klarsynt. Dock var jag väldigt förvirrad under tiden som bloggare från dig då inget hängde ihop och var logiskt.

4. Det är just den öppna sidan i mig som bloggare jag älskar och mina läsare uppskattar. Jag personligen älskar människor som vågar visa upp sårbarhet och äkthet. Så kom inte och läxa upp mig i hur jag bör vara som människa. Jag tycker fler borde släppa på den där uppmålade fasaden och vara äkta med hur livet ser ut och känslor känns.Fler bloggar har valt att skriva om sitt missnöje på Blogbiz efter att dom lämnat, så fler verkar upprörda på grundaren, detta är alltså inget spel från min sida, jag sitter bara på mer info än vad dom gör. Se inläggen här:

Hur dom tar bort din statistik

Lureri

Sanningen om

Bloggutmaning #7

Akta er för bloggportalen som lovar för mycket

Bloggportalen som utlovar sina bloggare pengar medan dom sover


#häntiveckan #seochhör #bonnier #exokdus #4code #bloggbevakning #bloggare #troll #socialamedier #fejkstatistik #google #samarbeten #bloggpengar #bloggportalen

Gillar

Kommentarer

Cassiesdagbok
Cassiesdagbok,
Den där "bloggportalen" stinker bluyff lång väg. Så låg kvalite på grejerna så det blir fånigt.
Superbra inlägg detta, kanske kan få andra att öppna upp ögonen och se sanningen. Själv aldrig varit ansluten til lden där sajten vilket jag är tacksam för 😊
nouw.com/cassiesdagbok
WhatItFeelsLike
WhatItFeelsLike,
Tack för all info i detta inlägg. Jag började tröttna på nouw och tänkte byta poratl till just blogbiz, men nu stannar jag här.nouw.com/whatitfeelslike
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229