förlåta och gå vidare

Det är en befrielse att sätta sig ner vid bloggen idag och skriva ut precis vad jag vill utan att längre bry mig vad människor ska tycka och tänka. Under en längre tid har jag hållit tillbaka mycket, försökt att göra alla nöjda i hopp om att behålla lugnet i vardagen – Till vilken nytta ? En sak som jag lärt mig om människor är: Att man aldrig kan smeka negativa människor medhårs.

Har ni någon gång blivit bemötta med näthat, eller folk som bara vill försöka förstöra det du älskar ? Oavsett vad ni varit utsatta för vill jag bara säga, att felet ligger inte hos er, det ligger i personerna som lägger sin energi på att störa sig, hata och kritisera. En person med god självkänsla har inget behov av att trycka ner och förstöra för någon annan. Så alla dessa människor som konstant häver ur sig en massa negativitet, är dom som behöver ta sig en titt i spegeln och förändra saker i sina liv. Kanske är dom deprimerade, kanske är dom missnöjda med att dom själva inte vågar ta för sig, kanske känner dom sig själva nedtrycka i andra sammanhang och väljer därför att lätta på trycket på någon eller något som inte gjort dom något.

Min blogg och dom sakerna jag gjorde kring bloggen blev under en lång tid något som folk störde sig på, kanske t.om hatade på. Jag förstod aldrig varför och gör ännu inte. Eller jo jag förstår att dom som kritiserat och hatat har problem, men jag förstod aldrig vad jag gjorde som egentligen behövde skapa dom känslorna ? Jag älskar att skriva, älskar webbdesign, älskar att fota, och tydligen något jag varit duktig på att göra då jag kommit väldigt långt. För mig har väl aldrig den där framgången varit det viktiga, utan att jag har ett krypin där jag får vara kreativ och få vara mig själv för en stund. Jag har aldrig haft dåliga avsikter med min blogg, tvärtom jag har alltid stöttat andra i branschen, ger mer än jag får tillbaka. Dom flesta samarbetena jag haft inom mode och skönhet har flyttat ut härifrån och in hos någon annan “eftersom jag älskar att se folk glada när dom får presenter”. Det är sån jag är. Ändå har kritiken haglat “mest från närstående personer faktiskt”. Tacksamhet har inte existerat. Eller så kanske det har med mig som person att göra. Jag är speciell det vet jag. Drar mig gärna undan periodvis då jag älskar tystnaden och ensamheten – Det kallas introvert. Jag kan inte rå för vem jag är, men jag vet att många känner sig utstötta dom perioderna i mitt liv. Jag ber om ursäkt för de, jag menar aldrig något illa, utan det är bara sån jag är och något jag behöver för att funka. Skulle jag behaga alla andra skulle jag gå sönder. En del i min omgivning förstår och accepterar “dom har jag kvar än idag”, andra pekar finger på mig och menar att jag inte bryr mig, dom kan jag inte ha kvar för det äter upp min energi.

Men för några månader sedan gjorde jag ett val att lägga allt det negativa bakom mig. Jag stängde dörren och bestämde mig för att bara ge plats åt positivitet i mitt liv. Ända sedan jag tog det valet har mitt mående successivt blivit bättre. Den där utmattningen jag dragit runt på i snart 2 år har börjat lägga sig. Jag har säkert en lång tid kvar framöver innan jag är helt återställt “kanske år”, men så länge jag är på rätt väg, får de gärna ta hur lång tid som helst.

Många som hävt ur sig sin skit, satt krokben för att jag inte ska kunna göra allt som jag krigat för, har säkert hoppats på att jag skulle lägga mig ner, må dåligt och ge upp. Dom hade säkert mått bra om deras försök till att trycka ner mig funkade. För en stund tillät jag mig att känna och fundera, och den tiden resulterade i mer framgångsrika resultat än någonsin innan. Jag skapade mitt egna magasin “ett lyckat koncept”. Planerna är i full gång med att starta upp företag, vi jobbar varje dag nu för att få alla bitar på plats och kunna köra fullt ut. Jag har återigen hittat drivet och jag bara ÄLSKAR det. När folk försöker trycka ner, så är det viktigt att aldrig någonsin ge upp. Det är då vi ska lägga i femans växel och visa att INGEN ska få förstöra.

Idag kan dom där negativa personerna inte nå mig känslomässigt längre, för dom har inte någon plats i mitt liv. Dom kan snacka bäst dom vill om min blogg, om det jag väljer att skriva om här inne, event vi går på, samarbeten, eller mig – Jag älskar fortfarande mitt liv, älskar det jag krigar för, älskar mina intressen och kliver upp varje morgon med en känsla att jag ser fram mot dagen. Så hat och kritik får inte plats längre. Jag tycker på riktigt synd om personer som har så mycket åsikter och känslor kring mitt liv.

För att kunna ta ett kliv vidare i och släppa allt som tyngt ned livet, så måste man förlåta. Och det är precis det jag gör idag. Alla människor är inte ämnade för varandra, alla kan inte älska varandra och gå bra ihop. Jag förlåter er för alla gånger ni utnyttjat mig, fått saker värda tusentals kronor. Jag förlåter er för resor jag sett fram mot, men varit tvungen att ställa in i sista sekund. Jag förlåter er för alla event jag inte kunnat gå på pga. att ni ställt in att hjälpa till med barnen “för att jäklas enbart”. Jag har fått ta emot enormt mycket klagomål från event arrangörerna som lagt ut pengar på min inbjudan, men jag skyddade er alltid genom att ta på mig skiten själv och be om ursäkt för mitt oansvariga beteende att inte dyka upp när jag OSA.t ja. Jag förlåter er för alla terror SMS som skickats 50 gånger om dagen. Jag förlåter er för alla gånger ni sagt att ni hatar mig trots allt jag gett er och aldrig hatat tillbaka. Jag förlåter er för alla gånger ni kikat in på bloggen och hittat på egna versioner om vad jag gör i mitt liv. Jag förlåter er för all stress ni skapat i min relation mellan mig och min fästman så vi nästan gått skilda vägar. Jag förlåter er för alla elaka uttalanden om barnen. Jag förlåter er när ni kommer till mitt hem utan att hälsa på mig, Jag förlåter er för allt – det är ingen fara, ni gjorde det som kändes rätt för er, även om det skapade ett levande helvete för mig under många år och nästan dödade alla år jag krigat för här inne. Gjort är gjort och inget vi kan ta tillbaka.

Jag önskar er inget hat tillbaka, tvärtom, jag önskar er allt gott i livet. Jag hoppas livet ska ge er allt ni önskar och vill. Jag hoppas ni ska lyckas med allt ni tar er för. Jag önskar er allt välmående i världen och att ni kommer omges av människor som älskar er och skänker er glädje. Jag hoppas ni får all stöttning när ni behöver den och vaknar upp varje morgon med ett leende på läpparna och ser fram mot dagen. Jag önskar er ett lyckligt liv. Ge aldrig upp, kämpa för sånt ni älskar. Lyssna inte på andra människors skitsnack, utan gå på magkänslan. Vill ni något tillräckligt mycket så kör, låt aldrig någon säga att ni inte duger eller kan – För det kan ni! Va bra människor, sprid glädje runt er. Lär av era misstag och gör rätt till nästa gång. Kritisera aldrig människor för att dom är annorlunda, alla har sina anledningar dom kanske inte talar högt om. Se helt enkelt till att vara bra människor så kommer livet servera er bra saker tillbaka.

Nu lämnar jag den här tiden helt bakom och blickar framåt // Kärlek till alla

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229