Look fantastic på solsemestern

Närmar sig semestern med stormsteg eller väntar du ivrigt efter dom första värmande strålarna här i Sverige? Visst är värmen underbar? Man vill aldrig vara inomhus, utan ta till vara på varje liten solstråle vi kan tänkas komma i kontakt med. Men vi får inte glömma bort att skydda oss i samband med solens härliga strålar. Aldrig tidigare har det varit så populärt samt viktigt att vårda samt skydda huden mot yttre påfrestningar och skador.

Varför är solen skadlig för huden?

Solens strålar medför dock inte bara fördelar. Förutom ljus och värme strålar solen nämligen även ultraviolett strålning ner på jorden och på människorna här. Den ultravioletta strålningen kan i sin tur delas in i tre typer av UV-strålning: UVA-strålning, UVB-strålning och UVC-strålning. Den sistnämnda strålningen, UVC-strålningen, filtreras bort av ozonlagret, och har därför ingen påverkan på människor. UVA-strålning är den strålning vi vill komma åt när vi solar – det är den strålningen som tränger djupast ner i huden och gör pigmentet mörkare. På lång sikt har dock även denna strålning negativa effekter, eftersom den gör huden tjockare och åldrar den i förtid. Den farligaste av de tre UV-strålningarna är dock UVB-strålning, som kan orsaka hudcancer, malignt melanom. Det är UVB-strålningen som gör att vi bränner oss om vi vistas i solen för länge. Dessa brännskador skadar cellernas DNA, vilket kan leda till just hudcancer.

Det är därför viktigt att skydda sig ordentligt när man vistas i solen. Det är inte bara när man aktivt solar som man riskerar att bränna sig, eftersom solens strålar och UV-strålningen når fram även när man sitter i skuggan. Därför bör man smörja in sig regelbundet med en solkräm som har hög solskyddsfaktor (15 eller högre) och som skyddar mot både UVA- och UVB-strålning.

Med Lookfantastics semester produkterkan du nu skydda dig från topp till tå och hålla dig sommar fräsch hela semestern. Va rädd om huden så den håller sig ung och fantastisk så länge som möjligt –det är den värld.

Piz Buin Moisturising Sun Lipstick

Läpparna behöver särskilt skydd från solen eftersom huden på läpparna är mycket tunn. Skydda dem på semestern med läppvård från Piz Buin som ger UVA- och UVB-skydd samt är vattenresistent.

Avene B-Protect Cream

Kombinera solskydd och en vackert jämn hudton med denna 3-i-1-produkt från Avene – en anti-UV, anti-pollution BB Cream med SPF. Lanseras på lookfantastic i maj 2019.

Invisibobble Waver Slide-Lock Hair Clip

Invisibobble Waver Slide-Lock Hair Clip är tillverkat av en vattentät, metallfri design och håller enkelt håret på plats. Ytan kommer att förbli torr vilket skyddar ditt hår även om det är vått.

Tancream All-in-One Self Tan and Bronzer

Varför inte förbättra din glow på semestern samtidigt som du skyddar din hud? Tancream All-in-One Self Tan and Bronzer innehåller SPF 50 så att du kan få en solkysst look samtidigt som du är säker från skadliga strålar.

MineTan Violet Foam (Colour Base) & Sponge Applicator Mitt

Denna brun-utan-sol kommer att ge din hud en hälsosam glow redan innan du står på stranden. Perfekt för att preppa inför semestern om du vill fuska och bättra på brännan lite!

Magnitone WipeOut Supernatural Bamboo Microfiber Cleansing Cloth

Vill du packa lätt? Inga problem med denna nya mikrofiberrengöringsduk från Magnitone. Den rengör noggrant huden med hjälp av bara vatten vilket innebär att du kan spara värdefullt bagageutrymme samtidigt som du är snäll mot miljön. Denna fantastiska duk är återanvändbar och tillverkad av 100% bambufiber.

Philip Kingsley Swimcap Treatment

Har ditt hår någonsin blivit grönt av havsvatten eller har det blivit torrt som svinto efter ett dopp i havet? Philip Kingsleys Swimcap Treatment skapades ursprungligen för synkroniserade simmare för att skydda deras hår, och nu kan du också dra nytta av den här användbara produkten som skyddar ditt hår mot UV-strålar, klor och saltvatten.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229