Manipulativa lögnare

Skulle vilja skriva av mig lite om falskhet och manipulativa personer. Igår gick det upp för mig efter ett samtal med en god vän hur en viss person manipulativt vilselett personer i sin omgivning, ljugit, hittat på historier som inte stämmer, sagt en sak till mig för att sedan vända på historien och säga nått annat till andra. Successivt har personer dragit sig undan från varandra eftersom vi litat på personen i fråga, istället för att vi skulle ha konfronterat varandra direkt när misstankar uppdagades.

Är jag arg? NEJ, är jag ledsen? NEJ, är jag irriterad? NEJ.. jag känner inte någonting faktiskt. Jag insåg för längesen att det var något som inte riktigt stämde med den här personen. Det var små saker som fick mig att fundera mycket, men jag kunde inte riktigt sätta fingret på vad det var. Idag vet jag och det känns mest som en befrielse. Min magkänsla stämde “den kan jag alltid lita på”. Jag behöver inte känna något dåligt samvete för att jag började tveka på denna person, utan nu har jag fått svart på vitt vilken manipulativ lögnare personen varit. Saker jag fick höra igår fick mig mer att skratta och tänka – W O W !!!

Jag gillade den här personen väldigt mycket, trodde personen i fråga var ärlig, genuin, brydde sig, såg till allas bästa, helt enkelt en väldigt jordnära och unik person. Skenet kan verkligen bedra. Personen har sagt saker till mig, fått mig att tro vissa saker, men så visade det sig att samma person har sagt något helt annat till andra, även manipulerat mig att tveka på mina beslut och vilka människor jag ska integrera med och inte. Manipulativa människor vrider och vänder på sanningen, smeker folk medhårs för att vinna deras tillit, men bakom deras ryggar snackar dom skit “på en fint sätt” för att inte bli påkomna. Jag funderade rätt ofta på varför denna person alltid skulle ha kontakt med allt och alla. Kommer ihåg att det var rätt stökigt med en massa drama ett tag. Personen påstod sig backa mig till hundra procent, men det konstiga var att personen konstant lyckades ha kontakt med alla som jag var inblandad i drama med. Sånt talar för sig, behövs ingen hjärnforskare för att fatta att något inte stämmer. Någon som springer mellan skottlinjen och smeker folk medhårs är den sista att lita på.

Sanningen kommer alltid fram sägs det, och ja – jag tror det med. Ibland kanske den inte blir tydlig direkt, men låter man tiden ha sin gång så kommer successivt sanningen att krypa fram. Jag är glad att jag fick saker svart på vitt igår. Det betyder inte att jag är arg eller nått, utan för att jag aldrig behöver fundera på om jag fått för mig saker och dömer ut någon på falska grunder. Det fanns en anledning att jag kapade allt för ett tag sedan och att jag mår fantastiskt bra idag, jag har inte den där falska energin i mitt liv längre. Självklart kan jag aldrig säga att jag aldrig kommer drabbas av fler manipulativa lögnare framöver, livet har sina överraskningar ibland, men det viktiga är att jag idag vet att jag kan kapa relationen till dom och vet vilka signaler jag ska leta efter. Ibland kan signalerna vara svåra att se, speciellt när man som jag är väldigt godtrogen och alltid försöker se det goda i människor innan jag dömer ut dom.

Så egentligen skulle det vara läge för ett TACK, tack för jag fick mer skinn på benen och är mer försiktig idag. Jag har lärt mig att läsa av dom signalerna lite bättre och låter inte någon säga till mig vad jag bör eller inte bör göra, jag tar mina beslut på egen hand och det funkar utmärkt. Jag ångrar inte att jag var genuin mot denna människa. Vissa skulle ångra allt, men jag gör det inte. Jag var mig själv till hundra procent, har alltid varit ärlig. Jag gav den här personen är ärlig chans att vara min vän, men personen valde att utnyttja det. Så vad har jag att ångra, att jag öppnade mitt hjärta och förtroende ? Näää det är sån jag är och kommer fortsätta vara. Det är personen i fråga som borde lägga sig med skuldkänslor och ånger. För man ljuger och manipulerar inte personen som ger dig en ärlig chans. Det är inte bara mig du ljugit och manipulerat vilket gör det hela värre. Du har gjort det med godhjärtade personer som sett upp till dig. Personer som bara vill gott. Du har sett till att vi vänt varandra ryggen, när det egentligen alltid varit dig vi skulle akta oss för. Men nu vet jag, bättre sent än aldrig.

Ha en fin måndag, nu väntar mer kaffe och arbete

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229