Min man har suttit i fängelse, och nu tänker författaren Birgitta, 55, hänga ut honom

Vissa saker har jag låtit vara osagda i bloggen eftersom det inte handlar om mig. Exempelvis det här med att min man suttit i fängelse. Jag skäms inte över det, har inte problem att prata om det, men bara för jag har en blogg betyder det inte att jag måste ta med allas problem / misstag och skriva av mig om.

Men då författaren Anita Birgitta Lindholm, 55, letat fram Samirs offentliga handlingar sedan 2012, givit det till Anne Von Porat grundaren för blogbiz portalen som i sin tur skickat handlingarna till alla sina bloggare och pekat ut oss som kriminella, så känns det som en god idé att faktiskt skriva av mig. Jag frågade min man i förrgår om det var okej för hans del att jag skrev i min blogg, och jag fick 100% godkänt av honom. Så here we go.

Jag träffade Samir när jag jobbade som mingelfotograf på en nattklubb här i stan. Till en början blev vi riktigt goda vänner och jag längtade efter fredagarna / lördagarna för att få ta min kamera och gå till jobbet. Varje helg var han där och gav mig ett extra stort leende på läpparna. Jag mådde bra i Samirs närhet, jag kände mig levande. Han öste alltid komplimanger över mig, brydde sig alltid om att jag skulle må bra. Det är en sida i honom som aldrig dött ut, än idag 10 år senare finns han där vid min sida och sätter alltid mina behov först "trots att han inte behöver" - Men det är sån han är, bryr sig mer om sina nära och kära än sig själv. Och kanske var det just därför som "unga" Samir hamnade där han hamnade när han backade upp folk han älskade på lite mindre bra sätt.

När vår vänskap började förvandlas till kärlek så satte sig Samir ned med mig och öppnade upp om framtiden. Han förklarade för mig att han inte tagit dom bästa besluten, att han hade flera domar som väntade på att tas upp i rättegång. Risken var att han skulle få fängelse, men vi hade ingen aning om hur lång tid och exakt när rättegångarna skulle äga rum. Som den person jag är, så dömer jag aldrig någon pga. deras brister. Jag behövde inte ens ta mig en funderare utan svarade: Jag finns här vid din sida, om du blir dömd så stannar jag kvar och väntar på dig.

Samir var den finaste människan jag mött, ett hjärta av guld. Bakom den där hårda fasaden och misstagen, fanns en man med stort hjärta och tonvis med kärlek. Jag tycker det är något som är viktigare att fokusera på och plocka fram. Vem är jag att döma hans tidigare handlingar ? Alla har vi våra skelett i garderoben. Jag själv har ett förflutet där folk varit dömande, vilket format mig till den människan jag är "öppensinnad". Om alla hade dömt ut honom som Birgitta och Anne gör, vart hade han varit idag då? Och om folk hade kallat mig kriminell och dömt ut mig för att jag valt att se bortom hans misstag, vart hade jag hamnat? Nej det där är en ond karusell som aldrig skulle resultera i något gott. Man måste våga ge folk chanser, våga se mer av personer än enbart deras brister och fel.

Ca 6 månader in i vår relation så kom verkligheten ikapp, det var dags för rättegångarna som varade i dagar. Var där varje minut vid Samirs sida. Kommer inte ihåg riktigt hur många fall som togs upp, men såhär i efterhand spelar det ingen roll. Domaren yrkade på flera år bakom lås och bom, men det slutade med några månader, och 2 månader för häktningsperioden. Så i slutändan blev det fängelse på anstalten vid Uppsala.

Jag säger inte att allt Samir gjort som ledde till åtal är något att hurra över, men gjort är gjort och nu fick vi helt enkelt rida ut den stormen IHOP. Jag lovade min man att stanna vid hans sida, något jag gjorde till 100%. Varje helg lördag/söndag besökte jag honom på anstalten. Ställde klockan tidigt på morgonen för att ta bussen till Uppsala och få vara med honom.

När Samir släpptes var det som ett ton cement släppte från mina axlar, äntligen hade han gjort sitt straff och vi kunde fokusera på framtiden istället. Precis som alla relationer har vi haft våra stormar, men vi har betat oss igenom allt. Idag senare är vi fortfarande ett par.

Samir är en fantastisk människa, med en hård sida också "typiskt albaner" haha. Han värnar om sin familj, både den vi skapat och resten av familjen - mamma, pappa och syskon. Han är den av alla som alltid ställer upp, följer sin mamma till sjukhuset när hon är dålig, hjälper sina syskon med skolan, alltid står vid sina bröders sida, alltid finns där och han har alltid sen vi träffades lagt sig själv åt sidan för att jag ska må bra. Han är den som pushat mig alla gånger jag velat ge upp. När tiden inte räcker till ger han mig tid. När jag är sjuk förser han mig med allt jag behöver för att bli frisk. När jag drabbades av depression så tog han allt ansvar för att jag skulle ha chans att må bättre - gav dom all kärlek i världen. Kunde inte ha hittat en bättre man.

Samir är den mannen och vän som skulle ta en kula för mig och familjen utan att blinka, han skulle med ett leende på läpparna sitta i fängelse 40 år framöver för att vi ska vara trygga. Han är den personen som inte tolerera när någon går på hans familj, han skyddar oss med sitt liv. Och helt ärligt, jag älskar den sidan av honom. Han bryr sig otroligt mycket om ungdomar "även andras". Barnen här på gårdarna älskar honom, alla vet vem Samir är. Dom vet att han skyddar dom om något händer. En gång kom det fram att en pedofil som bor i området varit på småflickor här. Det fanns ingen i området som agerade, enbart min man. Han satte på sig skorna, gick hem till mannen, klev in och slet ut honom i trapphuset. Antar att han hotade honom till livet om han rörde eller närmade sig ett barn till. Polisen kom till platsen då mannens fru ringt dom, dom är väl medvetna om vem Samir är pga. hans förflutna. Men tom. dom klappa honom på axeln och tycker att det borde finnas fler som Samir, som inte blundar och låtsas som dom inte sett eller hört något. Det är såna här saker som jag avgudar honom för.

Eller när han gjorde inbrott i tvättstugan när han råkade bli utestängd. Många hade kanske väntat till dagen efter, men inte min man, han vet hur arg och ledsen jag hade blivit och då löste han det med ett litet inbrott HAHA. Jag satt live när detta hände och ni som såg liven den kvällen måste ändå medge hur rolig situationen var? Längesen jag skrattade så mycket.

Jag hade kunnat göra som författaren Birgitta och döma ut honom innan jag lärde känna honom. Jag hade kunnat vänt honom ryggen, pekat på honom och kalla han för kriminell. Jag är glad att jag inte är sån. Jag är så tacksam att jag släppte in honom i mitt liv och fått äran att lära känna honom på djupet. Jag är glad att just han är den killen jag kunde vända mig till om jag var ledsen. Jag kommer aldrig behöva oroa mig för något, med Samir som finns vid min sida så kommer man alltid känna sig trygg. Samir kan jag ringa alltid och han finns där, och då menar jag om allt - Oavsett vad det än är.

Men det tror jag varje förälder kan signa upp sig på. Jag hade också gjort vad som helst för mina barn. Hade jag satts i en situation där jag måste välja att vara kriminell för deras välmående eller låta dom lida, då hade jag varit kriminell tusen gånger om.

Det är lätt att döma någon efter en offentlig handling som den här usla författaren valde att göra, hota med att hänga ut min man. Be my guest, men ingen hänger ut den bästa människan jag känner utan att resten får en helhets bild av mig som känner honom. Jag vet att många av er redan gör det och är 100% säker att några av er kommer skriva kommentarer till detta inlägg om att han är världens bästa.

Min mamma har jobbat på Norrtälje anstalten med intagna, även på behandlingshem, som ordningsvakt osv. Hon har haft en stor inblick i kriminella personers liv. Tror ni hon hade accepterat att jag blev vän med en man som är skit? Hon och Samir är väldigt olika pga. kultur, men min mamma har alltid sagt: jag har aldrig stött på någon bättre kille än Samir. Hon vet att han gör allt för oss. Min mamma var väl medveten om hans domar, hon var med under tiden han satt i fängelse, men hon dömde aldrig någonsin ut honom. Så om min egna mamma som jobbat på en av Sveriges värsta fängelser inte dömt honom, vem är då denna Birgitta 55 år att döma honom. Och vem är Anne Von Porat att skicka runt hans domar till okända bloggare på en portal som hon själv är grundare för?

Många av mina läsare har följt mig och Samir länge, även under min tid som lajvare på FB. Ni har fått en inblick i mitt liv under en lång tid, ni har fått chans att lära känna min man "som inte många får". Kan ni säga mig en sak... hur uppfattar ni Samir, var helt ärliga.

HÄR ÄR INLÄGGET DÄR HON HOTAR MED ATT HÄNGA UT HAN

Älskar dig älskling... finns inget som du gjort eller någon kommer säga om dig som ändrar på det. Jag står alltid vid din sida. Om folk vill kalla oss kriminella för ditt förflutna, ja då är jag det med stolthet ihop med dig. Älskar dig

Gillar

Kommentarer

Carla
Carla,
Vilken fin flickvän du är.
Jellicas
Jellicas,
Tack så jättemycket ❤️ det värmde
nouw.com/jellicas
Flisan
Flisan,
Personer som den där Birgitta skrämmer mig, dom har så dålig människosyn. så bra inlägg och så viktigt att lyfta alla människor även dom som begått misstag. ni verkar vara ett fint par all lycka till er ❤️
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229