Öppet svar till författaren/bloggaren Birgitta Lindholm

Vart besvarar man frågor när dom ställs på sociala medier? Jo på sociala medier. Och ni som känner mig vet att jag är snabb på att uttrycka mig i text när funderingar och tankar slår rot i mitt huvud.

Birgitta Lindholm "författare" även bloggare på den portalen jag valt att lämna och skriva om här på bloggen. I mitt inlägg har jag lagt upp en rad olika prints som jag valt att censurera för att ni läsare inte ska kunna se källan till texten. Endast personen i fråga har väl förstått att printen är tagen från dennes blogg. Birgitta var snabb på att uppmärksamma att jag valt att printa en text hon skrivit på sin blogg, där hon skriver om portalen och vad den kommer erbjuda bloggarna samt läsarna. Alltså det var inte Birgitta som person eller bloggare som var i fokus för mitt inlägg som hon själv hävdar. Hennes print användes för att styrka mitt uttalande om att alla bloggare skrivit om det här med att tjäna pengar. De andra printsen från de bloggare som valt lämnat portalen styrker däremot att fler känt sig lurade. Jag är väl medveten att Birgitta håller portalen om ryggen, vilket är helt okej, vi har alla rätt att tycka som vi vill.

Jag får på omvägar höra att Birgitta kontaktat andra personer och berättat att hon polisanmält mig samt uttryckt sig nedlåtande mot deras samt mina inlägg - Hon har alltså inte kontaktat mig personligen och bett snällt om att jag plockar bort printen från hennes blogg eller sagt att hon kommer göra en anmälan mot mig. Har även fått vetskap om att grundaren på portalen uppmanad sina bloggare att anmäla mig. Så om det är Birgittas egna vilja att anmäla mig eller om hon är manipulerad till att göra detta lämnar jag till fantasin. Kan tycka det känns en aning o-proffsigt av en författare och äldre kvinna att springa till andra och delge den informationen samt klanka ner på deras blogginlägg. Hon som författare borde väl ändå lyfta friheten att uttrycka känslor i text, oavsett om det är positivt eller negativt? Jag hindrar inte Birgitta från att göra en polisanmälan, hon har all rätt i världen, och jag ser fram mot när den landar i posten. Däremot undrar jag hur polisen skulle ställa sig till att hon driver på sin egna häxjakt mot både mig personligen samt vårt magasin och andra bloggare.

Vid flertal tillfällen har Birgitta valt att lägga kommentarer öppet på sociala medier. Jag tror inte Birgitta förstått att allt det här med portalen jag skrev om inte handlade om henne. Ingen hade förstått att det var hon, tills hon själv skrev ut det öppet på Facebook så alla kunde se. Det betyder att jag utan censur kan skriva om det här på bloggen som publiceras öppet på nätet om mig, mitt magasin och mina kolleger.Detta skriver Birgitta till @Josefineofficial öppet bland kommentarer på Facebook gällande ett inlägg där Josefine berättar om sin egna upplevelse kring portalen som kontaktat henne för att vilja göra henne till en premium bloggare som tjänar stora pengar medan hon sover.

Att hon påstår att Josefine inte har något på fötterna tycker jag är sorgligt av en vuxen dam att säga till en ung tjej som brinner för bloggandet. Och att Josefine skulle ha uttryck sig nedlåtand - Ja möjligt att hon har, men inte om dig Birgitta utan om sin egna upplevelse kring portalen. Vad jag kan se har inte Josefine skrivit någonting om dig över huvud taget, så varför du går på henne förblir en gåta för mig.

Och för allas vetskap la jag inte ut hela Birgittas inlägg på min blogg, utan en del av hennes text i ett inlägg "som även censurerades" .


Jag vill att ni lägger märke till hur Birgitta skriver om att jag inte kontaktat henne. Det stämmer, för inget jag skrivit om här på min blogg har handlat om henne "tills idag". Och nej jag har inte kontaktat henne idag heller gällande detta inlägg. Jag väljer helt enkelt att svara på offentliga kommentarer som Birgitta skrivit på Facebook, det behöver jag inte be om lov till att få göra. Hade lika gärna kunnat svara i kommentarstråden och andra hade sett mina svar där.

Och nej det har aldrig handlat om någon häxjakt, utan jag har skrivit av mig om mina känslor kring allt jag sett och hört kring den portalen och grundaren. Att fler sedan hakat på med sina egna upplevelser kan jag inte ta ansvar för "även om jag förstår dom". Vad dom publicerar i sitt namn på sina bloggar är deras ansvar, och det jag publicerar här är mitt.

Är man rädd om sin integritet så bör man inte lägga ut texter offentligt, tänka tio gånger innan man trycker på publicera knappen eftersom det "kan" om man har otur att vändas emot en. Det gäller allt. Jag har inga problem om någon skulle komma över mina texter och ifrågasätta dom, då hade jag gett svar på tal eller borstat av mig irritationen. Men man måste alltid vara medveten att när man blir offentligt så kommer inte allt man gör smekas medhårs. 

Ta exempelvis Birgitta som författare. Alla kanske inte älskar hennes bok hon skrivit om två världar som kolliderar, medan andra älskar den. Jag hade nog inte valt att läsa den boken då jag är mer av en crime tjej som älskar mordgåtor, ju blodigare ju bättre enligt min mening. Däremot måste jag säga att rubriken är FAB.. två världar som kolliderar, det kan man ju verkligen säga om våra världar Birgitta. Här möter du den yngre generationen och vår utveckling på nätet där vi får sätta på oss stålskor och lära oss att inte kränkas så lätt, och vi stöter på den äldre generationens PK "politiskt korrekta" tänk som blir butt hurt för minsta mening som inte involverar sommarängar och prästkragar. Intressant om du frågar mig.

Antingen hoppar man in i sörjan eller så väljer man att göra sina konton privata. Du har enligt min mening varit och nosat på den här världen med dina kommentarer.. trevligt och välkommen till det hårdare klimatet på sociala medier, hoppas du ska trivas.Summan av kardemumman så driver Birgitta nu sin egna shit storm på nätet mot alla våra sociala medier och bloggare. Går in på vårt magasin och skriver nedlåtande recensioner för att hon känner sig kränkt i en annan fråga.

Jag kan dock inte hålla med om recensionen, magasinet är magiskt, fått enormt mycket positiv feedback på mitt hårda slit, härliga design och engagemang ihop med mina kolleger. Vi har runt 50.000 interaktioner i månaden, vilket talar sitt tydliga språk.

Min fråga är: Handlade inte din polisanmälan om att du känt dig kränkt och nedtryck på något vis? Varför går du i efterhand och kränker samt skriver egna nedlåtande saker om andra och deras koncept - Vi kanske är mer lika än du tror Birgitta!

Självklart får man tycka precis som man vill "yttrandefrihet", men ser det verkligen så vuxet och moget ut av en seriös författare/bloggare i Birgittas ålder att gå på mig för en censurerad print? Eller för att jag personligen valt att skriva negativt om bloggportalen hon själv älskar. Ingen hindrar henne från att ha sin blogg där, är hon nöjd är det toppen för henne. Vi är många andra som inte varit nöjda och valt att lämna.

Angående portalen så är det mellan mig och grundaren, och om du nyfiket vill veta så har vi haft mail kontakt denna vecka som avslutades lugnt även om vi inte drar jämnt.

Vi får se när anmälan kommer, ska bli intressant att läsa den. Kommer självklart skriva ner mina reflektioner kring min polisanmälan. Såhär i förväg kan jag säga att folk skulle behöva dra tio djupa andetag ibland. Livet går inte under för att någon har åsikter som inte smeker dina medhårs. Hur hade det sett ut om jag polisanmälde varje läsare som konfronterade mig i något som dom inte håller med mig om, eller printade en liten bit text från min blogg. Jag hade behövt sitta dygnet runt med polisen i telefon. Nej tack det har jag verken ork, lust eller tid med + att jag inte är så extremt känslig av mig, gillar bara att ge svar på tal - That's my cup of Tea.

Om du kände dig kränkt av min censurerade print, så förstår jag inte varför du startat en egen häxjakt som inte kommer vara till din fördel när anmälan landar i min brevlåda. Well.. hörs via polisen // Ha en fantastisk dag och hitta på något som gör dig glad istället.


​PS: för ett tag sedan var Birgitta inte så butt Hurt av mitt bloggande och mina sociala medier, då ville hon t.om BLI länkad och synlig i min blogg. 

Folk är bra roliga ibland asså. ​​

​​

Gillar

Kommentarer

SANDRA
SANDRA,
HAHAHA MEN VA?? jag tror inte hon har koll på hur sociala medier funkar. Sveriges största blogg livnär sig liksom på prints från influencers där dom knappt censureras och hon ska polisanmäla dig HAHAHAHAHA. Och så går hon på en av Sveriges största gruppskapare med mer än 83 tusen människor bakom sig *smart* #kränktpånätet 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Jellicas
Jellicas,
Det är den.. aja vi får se vad som står i anmälan, blir intressant att reflektera över vad som sägs i den. Jag överlåter ordet till @Josefineofficial när det kommer till saker som gäller henne ❤nouw.com/jellicas
Jagochminahjärtan
Jagochminahjärtan,
Alltså va ?! 🤣 alltså dagens skratt med tårar va fan dubbelmoral du får gärna dela med dig av anmälan sedan om de trillar ner någon förstås nouw.com/jagochminahjärtan
Jellicas
Jellicas,
Självklart kommer jag dela med mig av den då det handlar om mitt bloggande, en sån sak hade jag inte kunnat hålla mig från att skriva om. Den borde komma vilken dag som helst "om" den inte redan ligger i brevlådan då den borde ha gjorts för flera dagar sedan.nouw.com/jellicas
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229