På tal om depressioner och välmående


Godmorgon.. gud va kaffet smakat gott denna morgon. Solen värmer och humöret är fortfarande på topp som det varit till 97% denna sommar. Givetvis har man sämre dagar, hade man inte haft det hade man klassats som onormal.

På tal om det här med humör och välmående. Jag har verkligen insett hur viktig det är att vara egoistisk och skita i vad folk tycker och tänker. Många har haft sina förutfattade meningar om mig den senaste tiden i livet. Stört sig på att jag dragit mig undan, att jag inte varit social och en social medmänniska. Om jag fortfarande hade mått dåligt hade jag suttit här hemma och klandrat mig själv, ifrågasatt mig själv vad det är för fel på mig som inte klarar av att vara som alla andra. Nu när välmående hittat tillbaka inser jag hur rätt jag gjort som lagt allt på hyllan under ett tag och enbart fokuserat på mina känslor och mitt mående. Jag har inte låtit mig distraherats av något eller någon. Belöningen är denna sommar och den energin och motivationen till livet jag känner just nu. Jag ska inte rista något i sten, i morgon kanske jag dippar igen "vem vet", men jag lever för dagen och tar varje timme som den kommer.

Jag tror verkligen att vi människor behöver bli mer egoistiska på ett positivt sätt. Vi måste sluta bry oss vad omvärlden tycker och hur den ser på oss. Idag är det lätt att vi lägger massa vikt i andras åsikter om oss. Skit i sånt är ni snälla. Det viktiga i livet är inte att smeka alla andra medhårs för att bli accepterade och älskade. Det viktiga är att ta hand om sig själv och sitt egna välmående först. Om du som läser denna text någon gång skulle hamna under isen och må dåligt. Kanske går du precis som jag in i väggen och livet vänds upp och ned. Då är det viktigt att du rår om dig själv och släpper allt annat runt om. Om människor i din omgivning klandrar dig så är det inga att spara på. Om folk pekar finger på dig och menar att du är en dålig människa, så ryck på dina axlar och fortsätt jobba på ditt välmående. För hur ska du kunna få tillbaka ditt välmående om du dagligen lägger all din energi på allt och alla andra för att dom inte ska tycka saker om dig ? Ingen annan än du vet bäst vad du behöver i dina svåra stunder. Kanske är det att omge dig med människor eller så kanske du är som jag och vill ta avstånd från allt och alla. Oavsett hur du fungerar och hur du väljer att handskas med dåligt mående, depression och utmattning så ska ingen säga åt dig att du gör fel, inte så länge du faktiskt jobbar åt rätt håll - att må bra igen.

Ha en fantastisk tisdag

Gillar

Kommentarer

Miahacklin
Miahacklin,
Än en gång så kloka ord❤❤
nouw.com/miahacklin
Jellicas
Jellicas,
Tack älskade Mia ❤ ❤ ❤
nouw.com/jellicas