Säger hejdå som admin i tjejgrupperna


Att man aldrig lär sig haha, jag vet att jag är så mycket driftigare och målmedveten när jag på egen hand gör min grej. Jag är en person har lätt för att bli distraherad och behöver därför har fokus på en sak för att vara som mest driftig. Märker en enorm skillnad den här sommaren när jag valt att lägga min tid och energi på enbart de jag älskar och inte vara så aktiv i andra saker ihop med andra människor. Helt plötsligt händer saker som länge stått still. Jag har verkligen tänkt, tänkt och tänkt under en längre tid på vad som gynnar mig och framför allt framtiden.

Många förknippar mig som admin i tjejgrupper på Facebook eftersom jag valt att spendera mycket av min tid på nätet där dom senaste åren, men nu säger jag hejdå.

Stundvis har det varit super kul och man har fått lära känna fantastiska människor. MEN det är för mycket skit på den portalen helt ärligt, och jag vill inte låta allt jag lagt tid och kärlek på under närmare 15 år få en stämpel pga. all skit som sker på den portalen hela tiden. Vissa saker går såklart inte göra ogjorda, men från och med nu vill jag lägga fokus på sånt som tar mig någonstans i livet. Facebook kan bli lite som en slukhål man lätt dras in i och fastnar. Jag tror med handen på mitt hjärta att jag sugits in i atmosfären där när jag mått som sämst eftersom det inte direkt kräver något från en. Men istället hamnar man i massa olika draman med diverse människor och sitter och konstant stör sig på folk som grinar för minsta lilla. Missförstå mig rätt jag älskar drama, vad vore ett TV program utan skandaler och draman? Jag kommer alltid vara en tjej med skinn på näsan som sätter ner foten när det behövs, och jag älskar att trigga folks nerver lite extra - det är bara sån jag är. Men hela dagarna och hela tiden, det blir rätt energikrävande och man tappar fokus på bra saker livet kan erbjuda.

Mina mål är inte att cirkulera runt i en atmosfär där fulspel konstant är en del av vardagen och där man inte utvecklas. Jag trodde ett tag att den portalen och grupper kunde vara en tillgång till det jag redan hållit på med i alla år. Ett tag så tyckte jag att det gav avkastning när man hade ett samarbete eller publicerade annat som grundade sig på statistik. Men det senaste året tycker jag man sett en annan utveckling på Facebook. Företag ligger självklart på Facebook, fast mest i form av sidor som personer kan gilla och ta del av deras erbjudanden. Men när man som influenser försöker ha sina samarbeten och liknande där så går det rätt dåligt. Kanske för att det är för mycket drama och att många som loggar in där inte är ute efter att köpa kläder, inspireras och ta del av rabattkoder och liknande. Dom är där för att dom vill hamna i fokus av någon diskussion om kvinnor rakar sig eller inte.. Ni som vet ni vet.

När man jobbat seriöst med med sociala medier i så många år som jag gjort och t.om tagit mig till en nivå många andra drömmer om, då känns det rätt frustrerande när man inser att det enda jag kan göra på en plattform som väcker folks intresse är att trycka på folks nerver hela dagarna. Det är inte mitt mål och har aldrig varit. Självklart har jag precis som många andra haft stunder på Facebook där jag legat och vridit mig av skratt. Människor är bra roliga och så lättkränkta många gånger. Folk förstår sig inte längre på ironi och det skapar sjuka shit storms. Det kan vara roande mellan varven, men jag har under en lång tid nu tappat fokus på de jag verkligen är här för att göra. Under min tid när jag legat på botten med mitt mående så har jag fastnat på den portalen. Det har varit lätt eftersom jag inte behöver tänka på min egna utveckling och engagera mig fysiskt. Men nu under sommaren när mitt mående kommit tillbaka, så inser jag hur jag kastat min tid på något som egentligen bara gett mig en negativ stämpel och gjort att det gått sämre med sånt jag en gång låg i framkant med. Jag får såklart engagera mig hårdare igen för att jobba upp mig själv.

Jag har ett magasin som ligger vilandes för att jag inte känner att jag haft tid eller inspiration, vilket är GALET egentligen. Bara min tidning har mer potential än vad något på Facebook någonsin kommer ha. Bara magasinet kan ge mig ett liv, ett jobb, en framtid som faktiskt gynnar.

Många skriver fortfarande till mig på messenger för dom tror jag ligger kvar i gruppen. Kanske är så ett litet tag framöver, men jag vill bara att ni ska veta att jag inte längre kommer vara aktiv på Facebook på de sättet längre. Jag måste få utvecklas och göra saker av värde varje dag. Även om jag är den galna människan med helt skev humor som älskar att trigga igång diskussioner så vill jag inte viga mina dagar åt bara sånt om ni förstår mig rätt. Jag vill göra seriösa saker varje dag och på min fritid kan jag gå loss och skicka sjuka snaps med en vän eller något. Kanske någon gång skriva inlägg på bloggen när jag har åsikter om saker och ting, för jag är en person som säger vad jag tycker och kommer alltid fortsätta va sån. Men jag kommer inte lägga min tid på att inaktivera personer som inte smeker mitt synsätt medhårs eller blocka folk som säger sin åsikt, för i grund och botten så bryr jag mig inte ett SKIT om folks åsikter. Jag har alltid stått upp för att alla ska äga rättigheterna till sina åsikter. Så att sitta och kasta folk varje dag pga. deras åsikter känns så jävla dubbelmoral av mig när jag tänker efter. Sen förstår jag såklart att man i en grupp med massor av medlemmar måste ha ett system för att det inte ska spåra ur totalt. Men om jag är värre än de flesta som jag blockat eller inaktiverat under åren så kanske jag inte ska ligga och styra ett sånt system om ni förstår mig rätt.

Haha många tankar och åsikter kring de här med Facebook, förlåt för långt inlägg men jag har funderat så himla mycket och speciellt ifrågasatt mig själv i olika sammanhang. Behövde bara sätta ord på tankarna.

Nu vet ni alla som ställer frågor vart jag tagit vägen.


Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229