saknar kvalités tiden med dig

Söndag, äntligen känner jag lite hopp, helgen är snart slut! Yes ni läste rätt, jag avskyr helger, dom värsta dagarna på hela veckan. Jag gillar vardagar mest, älskar rutiner "jag mår bäst av dom". Sen ser man aldrig riktigt fram mot helgen nu för tiden. Jag och min man kan sällan planera in något trevligt att göra - Gå och äta middag, se en film på bio, gå ut och ta ett glas vin ihop, träffa vänner eller liknande. Oftast får vi avlastning till ett av våra barn, medan den andra blir hemma med oss. Så vi knegar på med barn rutinerna hela helgerna och måste anpassa våra tider efter dom.

Därför är det skönt när vardagen kommer och barnen är borta på dagis 6 timmar om dagen. Det är den enda tiden vi får koppla av. Men under dagistiderna så går man inte direkt ut och käkar en romantisk middag eller ser en film på bio, sminkar sig och sätter på sig något fint, utan vi får vara glada att vi bara få lugn och ro i huvudet här hemma.

Jag är nöjd med väldigt mycket i mitt liv, älskar mina barn, älskar min man, men något jag kan sakna är att han och jag aldrig får tid att rå om vår relation "den tiden är bortblåst". Känns många gånger som vi tappat varandra på vägen, allt kretsar kring blöjbyten, disk, städning, sovtider och roa barnen. Det är något alla föräldrar måste göra, men många kan få avlastningen mellan varven för att bara få "vara ett par". Jag borde väl vara glad att vi får avlastning till en av dom, men ibland känns det rätt meningslöst. Visst blir det lite lättare att hantera ett barn under dagen istället för två stycken småttingar, men vi kan trots det inte koppla av och planera in något trevligt att göra eftersom vi fortfarande sitter fast med barn 24/7. Ringer någon och frågar om vi vill med ut, så måste vi alltid tacka nej. En av oss kliver alltid upp tidigt på morgonen, vilket resulterar i att vi inte kan unna oss en kväll. Slår vi på en film så måste vi alltid avbryta den för att något av barnen vaknar. Hade vi exempelvis bara haft ett barn, så hade vi fortfarande haft behovet av att få avlastning ibland för att få ha lite vuxentid om ni förstår.

Idag saknar jag "oss", min relation till Samir. Vi älskar varandra och håller ihop, det har aldrig förändrats under våra 10 år tillsammans. Men jag saknar tiden man lägger på varandra för att hålla gnistan vid liv.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229