Trött på medlemmars konstanta kritik på Facebook

Igår funderade jag en hel del över människor och hur vi beter oss på sociala medier. Jag kan bli så otroligt less på att folk inte tänker längre än näsan räcker. Så fort dom loggar in på nätet byter dom ut sin personlighet mot vidrigt beteende. Igår uppstod en situation i gruppen jag är admin för "Girlsquad". Vi är sex tjejer som sköter om gruppen som har hela +85 tusen medlemmar. Man kan med andra ord säga att vi har å göra under veckorna. Som ni ser i printen nedanför ska vi ha koll på runt 598 tusen inlägg och kommentarer i månaden. Ibland stiger siffran och ibland sjunker den, men den ligger aldrig under 500 tusen. Det är en tuff utmaning om ni frågar mig, och dessutom gör vi detta utan någon som helst ersättning och med kilovis av kritik på oss.

Om vi inte lyckas göra alla medlemmar nöjda, så publiceras inlägg om hur värdelösa vi är, blir kallade för horor, dåliga förebilder, skamliga, mobbare osv. Listan kan göras lång på allt hat vi dagligen får ta emot av missnöjda medlemmar som tycker att vi sex gör ett dåligt jobb med att hålla koll på precis alla kommentarer, alla live sändningar m.m.

Vi förväntas också vara politiskt korrekta i precis allt "eftersom vi är just admins". Har vi en personlig åsikt som inte ligger på en gråskala, då jävlar ska vi sågas ner till fotknölarna. Vet ni hur många gånger jag sett uthängningar av våra personliga kommentarer i andra grupper med texter som lyder: Titta admins i den här gruppen stödjer detta, titta admins tycker såhär osv. och påföljden blir att någon sitter och hetsar medlemmar till att massanmäla gruppen så den ska stängas ned - Skäms ni inte? Ska ni förstöra Josefines koncept hon skapat för att vi inte delar samma värderingar? Finns det ingen skam i kroppen på er?

Kommer ihåg en gång när vi la upp en Meme på Greta Tunberg. Wow helt plötsligt stod hela admin teamet bakom mobbing av barn. Och självklart driver ett sånt inlägg in 1000 andra som ska fortsätta hata, kritisera och kränka, speciellt på oss admins för att vi inte delat samma typ av humor "eller ickehumor", kalla det va ni vill. Hat föder hat så enkelt är det. Så istället för att anmäla inlägg eller kommentarer, så startar man upp onödiga drama inlägg som lockar in allt och alla till att skriva så mycket onödiga saker om oss eller om andra - Det mina vänner föder mobbing.

Ändå sitter vi och borstar av oss er mobbing mot oss. Vi fortsätter lägga upp trevliga tävlingar, rensar kommentarsfält på negativitet, blockerar personer som är elaka mot er, inaktiverar folk som kränker ER i kommentarsfälten.

Hur som helst...

Igår fick jag på riktigt nog av alla påhopp. Behöver inte gå in på vad exakt som hände - Dom som såg liven dom såg. Men det var i alla fall en situation där vi som medmänniskor behövde kontakta polis. Jag som admin kom in sista minuten innan liven stängdes ned, under den minuten skrev medlemmar kommentarer och undrade hur vi kunde låta liven fortsätta? Jag utgick från medlemmarnas reaktioner utan att riktigt veta vad som hänt, men jag stängde liven. Redan då visste jag att vissa skulle tycka att jag gjorde rätt, men också att många skulle gå ut öppet och kritisera beslutet. Och det dröjde inte länge förs inlägg eller inlägg pumpades ut i gruppen.

Man påstod att vi mörkade ned psykisk misshandel, kallade oss både de ena och de andra. Vi var värdelösa, skötte saker på fel sätt, gruppen är ett skämt, vi borde inte få vara admins osv. Problemet med så många människor på ett och samma ställe är att man aldrig kommer kunna göra alla 100% nöjda. Jag har lagt ner att ens försöka. Jag är den jag är, med dom åsikterna jag har. Alla kommer inte att gilla mig och det är okej. Men förtjänar jag att bli mobbad av medlemmar bland kommentarer samt hängas ut så fort någon inte delar samma synsätt på saker och ting? Jag tror vi med vuxet tänk kan svaret på den frågan - NEJ! Och detta gäller alla andra också, ingen förtjänar att bli behandlad som skit, mobbad eller kränkt för att dom är sig själva.

Vi fortsätter...

Under tiden hatkommentarerna och kränkningar mot oss i teamet rasslade in under inläggen, satt vi som team och försökte på alla sätt få en helhets bild av situationen. Bad medlemmar skicka inspelningar, bad om hjälp att ta reda på namn och adress för att kunna kontakta polis. Det var ingen av oss i admin teamet som sett hela live sändningen, därav tog det lite extra tid att få ihop allt vi behövde för att ha information att ge vid en anmälan. Dock valde polis att inte skicka ut någon bil, varför vet jag inte. Men en medlem som bodde i närheten kastade sig iväg mitt i natten och tog sig till platsen. Det hela slutade bra som tur är. Vilken fantastiska insats hon gjorde, all kred.

Under tiden vi gjorde allt detta fortsatte medlemmar ösa kritik mot oss bland kommentarer ute i gruppen. Varför ringde vi inte polis, hur kunde vi stänga ner liven, varför raderade vi inlägg där medlemmarna fokuserade på att kasta skit istället för att själva aktivt delta i att skicka hjälp till plats, vad var vi för usla människor ?!. I privata PM kallades vi för stadshoror, lika värdelösa som polisen och politikerna. OMG.. asså har folk helt tappat det på sociala medier?

Nr 1: Det är väl allas skyldighet att ingripa vid såna situationer som igår? Om jag som admin för en grupp kommer in för sent i en live för att jag i stunden inte sitter vid min telefon, då ska väl i såna fall en annan medmänniska göra vad hen kan för att ordna hjälp. Varför väntar man ut hela händelseförloppet och sedan kallar mig och mina team kolleger för värdelösa stadshoror för att vi missat liven och inte har full koll på vad som hänt? Ändå var det vi som tillsammans med några få medlemmar som räddade i hela situationen igår kväll.

Nr 2: Jag är så trött på alla som häver skit på alla gruppskapare, admins och mods i alla grupper "inte bara vår". Vi vänder ut och in på oss själva för att försöka göra alla nöjda, men det uppskattas sällan. Konstant blir vi uthängda och kritiserade för att vi inte lyckas smeka alla tusentals medlemmars åsikter och känslor medhårs. Min VÄN och även skaparen av Girlsquad Josefine Boysen har blivit uthängd och kränkt ned till fotknölarna så många gånger att jag tappat räkningen. Hon har blivit kallad de värsta av de värsta tänkbara sakerna och tom. hotad till livet enbart för hon är skapare av en grupp, som hatarna ÄNDÅ väljer att stanna kvar i. Det har tom. gått så långt att man dragit in hennes mamma och utomstående. I don't get it??

Josefine är en fantastisk person och den finaste vännen. Så många gånger som jag valt att logga ut från både Facebook och min blogg, tagit paus från min tidning för att just personer som er suger energin ur en. Men Josefine hon sitter kvar, tar paus på sin höjd 24 timmar. Hon är konstant där och försöker göra allt för att medlemmarna i sin grupp ska vara nöjda. Ändå matas hon med skit dag som natt och pekas ut som värdelös ihop med oss i teamet. Usch för människor

Har folk inget vett innanför pannbenet längre? Beter man sig såhär på riktigt? Hade jag betett mig på de här sättet i verkliga livet hade jag inte haft en enda vän kvar, inte familj heller för den delen. Men bara för det är sociala medier och man sitter skyddat bakom ett konto som man kan trycka radera på om saker går för hett till, så släpper man alla jävla moraliska spärrar. Vidrigt

Ryter vi ifrån till en medlem som beter sig illa, skriver otrevligt till oss, kallas oss för diverse vidriga ord, då hängs vi ut med våra privata PM konversationer och kritiken haglar bland kommentarerna. Menar ni på allvar att jag inte har rätt att be någon DRA ÅT HELVETE när hen kallar mig för usel, hora, värdelös, idiot eller hotar? I såna stunder skiter jag i om jag så är admin i en grupp eller skulle varit president, kallar du mig för hora eller hotar mig så kan personen i fråga på riktigt DRA ÅT HELVETE! Tror medlemmar hade agerat på samma sätt om någon gick på dom utan anledning och skrev idiotiska saker. Men bara för vi är admins så ska vi stå med öppna rövar och få skit inskyfflat från höger till vänster från allt och alla, och fan ta oss om vi klagar.

Nr 3: Gillar ni inte hur vi sköter saker och ting i gruppen - Starta en egen och gör det bättre själva då. Sitter inte kvar och sprid en massa negativitet, när allt vi försöker göra är att NI ska ha en plats på nätet att trivas på. Väljer ni att stanna kvar så ha lite sunt förnuft - Vi är sex simpla tjejer, vi är inga poliser, ambulanspersonal, psykologer, sjuksköterskor, socialtjänst, vi är vanliga tjejer som krigar dag som natt för att NI medlemmar ska ha ett krypin att integrera med varandra i. Tyvärr kommer personligheter, åsikter och känslor att krocka med varandra, det är oundvikligt. +85 tusen människor kan inte alltid tycka lika och göra lika. Men vi kan ha respekt för varandra.

Även vi i teamet har ett privatliv med barn, män, familj, vänner och arbete. Ändå försöker vi vara aktiva så mycket vi kan och täcka upp dygnets alla 24 tim. Ibland kan det hända att det finns glapp i tiden där alla är på annat håll än fast vid mobilerna. Att det är så många som har svårt att förstå och acceptera detta är för mig ett frågetecken.

Jag är så trött på erat hat... hat, hat, hat och mer hat. Klagomål 24/7 utan att ha fakta på vad vi faktiskt gör. Många rasade mot raderade inlägg igår. Förstod ni verkligen inte VARFÖR inlägg raderades? Ni bara antog att det var för att mörka vad som hände i den liven, eller för att tysta ner er och era åsikter. Ni börjar direkt peka ut oss som dåliga människor. Nej, inlägg raderades eftersom en hat kommentar alltid föder en ny. Helt plötslig förlorar inlägget sin mening och kommentarsfälten fylls på med enbart mobbing och kränkningar mot oss i teamet istället, trots att vi satt och försökte göra allt för att ordna hjälp till plats. DÄRFÖR tas inläggen bort. Jag är inte ett dugg ledsen eller ångrar när jag trycker "ta bort". Mycket saker man kan göra via nätet, men i verkliga situationer där människor på riktigt behöver hjälp så är kommentarsfält på FB totalt värdelösa. Det är i såna situationer som folk behöver slå av sociala medier och agera på riktigt istället.

Kände bara för att skriva av mig, för jag tolererar inte att människor som inte känner mig och mina vänner i teamet kallas oss för horor eller annan skit. "Ingen ska tolerera att bli påhoppad på de sättet". Jag tolererar inte att folk tar sig rätten att kalla oss mobbare, dåliga förebilder, idioter och mer därtill, när det i själva verket är tusentals medlemmar som hånar, hänger ut och mobbar oss i kommentarsfält dagligen, och samtidigt anser att vi ska ta det för att vi är dom som sköter om gruppen. Snacka om kränkande särbehandling på hög nivå. Vadå är jag inte lika mycket människa som ni då? Varför skulle de vara mer rätt att hänga ut och ösa skit över mig, än någon annan? Lägg av förfan

Trivs ni inte med teamet i Girlsquad - då finns det andra grupper att bli medlem i. Men jag kan lova att ni kommer inte lyckas bli smekta medhårs där heller, för man kan inte vända ut och in på sig själv för att behaga alla, man kan bara göra så gott man kan. Och det tror jag alla Admins och mods på FB kan hålla med om.

Jag är otroligt glad att ha blivit tillfrågad en admin roll i en av Sveriges största tjejgrupper. Det är en enorm utmaning och väldigt mycket att göra med över en halv miljon inlägg och kommentarer i månaden. Ibland har man lust att säga hejdå och bara va privat, men jag älskar teamet jag jobbar ihop med. Vi är sex tjejer med helt olika personligheter som tillsammans ser till att över 85 tusen kvinnor och ickebinära har ett krypin på Facebook att integrera med varandra. Många har nog träffat vänner för livet i gruppen, delat både glädje och sorg. Och det är anledningen att jag sitter kvar nu och för framtiden. Så länge vår fantastiska grupp är öppen, så kommer ni behöva tacklas med våra arslen där inne - så lika bra att ni vänjer er och slutar irritera er och mobba oss.

Och en sista sak, tycker ni att vi är för lite aktiva eller inte hinner med allt som händer i gruppen - då kan ni ju börja betala mig så jag kan ordna med barnvakt, städerska och en ny chefredaktör till tidningen jag är ägare för. Jag lägger min tid i Girlsquad helt gratis utan ersättning, jag gör det för jag älskar det. Jag precis som alla i teamet försöker vara aktiva så mycket vi bara orkar och kan, men jag har två barn, ett hem och en man. Ibland väljer jag bort Facebook för att få krama om det finaste jag har i livet, natta mina barn i lugn och ro, unna mig en filmstund. Ni borde göra det samma - Ta ett djupt andetag och sluta lägg er tid på negativitet.

Over and out


Gillar

Kommentarer

Cassiesdagbok
Cassiesdagbok,
Bra skrivet, väldigt bra skrivet. nouw.com/cassiesdagbok
Tina
Tina ,
Så bra skrivet, o så jävla sant!Facebook.com
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229